NEOBIČNA USPOREDBA

BANDIĆ BRANI ČAČIĆA 'On je poput Isusa'

Vidjet će za šest mjeseci što su učinili, dodao je Bandić
 Ranko Šuvar/CROPIX

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je danas kako s Radimirom Čačićem nije pio kavu, a drži da će u Hrvatskoj narodnoj stranci za šest mjeseci znati što su napravili izbacivanjem Čačića iz stranke.

"Nismo pili kavu, ali to ne znači da je nećemo popiti. Ne mogu vjerovati da su Čačića izbacili iz HNS-a, a oni će za šest mjeseci znati i suočit će se s istinom što su napravili. Kada su razapinjali Isusa on im nije zamjerio što ga razapinju, zato jer ne znaju što čine", rekao je Bandić novinarima nakon obilježavanja 70. obljetnice Desetog zagrebačkog korpusa upitan kako komentira izbacivanje Čačića iz HNS-a i činjenicu da mu se kao jedan od razloga navode sastanci s njim (Bandićem) i planiranje zajedničkog izlaska na izbore.

"Ova Hrvatska nema većih problema osim tko s kim spava i kako spavaju. Ova Hrvatska nema većih problema nego tko s kim pije kavu i koliko, a ja se s tim ne slažem", rekao je.

Naveo je i da je kao zagrebački gradonačelnik kave popio i sa Ivanom Jakovčićem i Silvanom Hreljom, a popit će je, kazao je, i s Čačićem kada dođe u Zagreb.

Upitan bi li mogao surađivati s Čačićem, Bandić je odgovorio da kada bude gradonačelnik Hrvatske, ako Čačić bude relevantan, "zašto ne".

Na pitanje hoće li podržati sadašnjeg predsjednika Republike Ivu Josipovića za sljedeći mandat, ponovio je da će sudjelovati na svim predstojećim izborima, a novinari će, poručio im je, na vrijeme saznati kako.

Na pitanje kako komentira izjavu predsjednika zagrebačke Gradske skupštine Darinka Kosora kako je susret predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera i pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ive Lovrića na Sveticama "neformalni susret na livadi", Bandić je kazao da su i Kosor, Lovrić i on na istom tragu. "Nismo kao u Sjevernoj Koreji, ali smo blizu", rekao je Bandić dodavši kako će po tom pitanju imati većinu Gradskoj skupštini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 06:52