PROMIJENIO ODLUKU

BANDIĆ NEĆE NA EUROPSKE IZBORE Gradonačelnik Zagreba poslušao Čačićev savjet

Da mu je to politički najpametnije savjetovao mu je prije svega Čačić, ali i njegov prijatelj Ivan Jakovčić, tvrdi naš izvor

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić , tvrde Jutarnjem upućeni sugovornici, neće izaći na izbore za Europski parlament!

Iako je još donedavno tvrdio da će zasigurno sudjelovati na neki način na svim trima predstojećim izborima - na europskim, predsjedničkim i parlamentarnim, Bandić se jednostavno predomislio i odlučio svoju energiju usmjeriti prema parlamentarnim izborima 2015.

- Dugo je vagao, ali na kraju je nakon brojnih konzulatacija sa svojim suradnicima procijenio da je politički mudrije preskočiti ove izbore.

Suradnici i kolege

Eventualni loš rezultat umanjio bi njegove šanse i imidž poželjnog saveznika na svim izborima nakon toga. Također, bilo je teško očekivati da će lista s kojom je pobijedio u Zagrebu ostvariti jednako dobar rezultat na izborima posve drukčijeg tipa - smatra jedan naš sugovornik.

U Bandićevim krugovima doznajemo da na njegovu odluku da ne izlazi na izbore nisu utjecali samo njegovi suradnici već i kolege iz političkih stranaka s kojima je posljednjih mjeseci pio prijateljske kave.

- Da mu je to politički najpametnije savjetovao mu je prije svega Radimir Čačić, ali i njegov prijatelj Ivan Jakovčić - tvrdi naš sugovornik.

Bandić se, podsjetimo, od početka ove godine susreo s Radimirom Čačićem koji je nakon toga izbačen iz HNS-a, predsjednikom IDS-a u odlasku Ivanom Jakovčićem te predsjednikom HSU-a Silvanom Hreljom.

Presudan savjet

Izbacivanje Čačića iz HNS-a, međutim, samo ga je dodatno približilo Bandiću. Vjeruje se da je upravo Čačićev savjet bio presudan.

Neće se kandidirati ni na predsjedničkim izborima

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, otprije je poznato, ne planira istaknuti niti vlastitu kandidaturu na predstojećim predsjedničkim izborima (kandidirao se na prošlima), ali će zasigurno pružiti logistiku i potporu nekom od kandidata. Njegov je krajnji cilj, što je i sam više puta istaknuo, biti “gradonačelnik Hrvatske”, odnosno ostvariti što bolji rezultat na parlamentarnim izborima koje se trebaju održati 2015. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 00:56