ŠEF SDP-a

BERNARDIĆ NA ČOBANIJADI U ĐURĐENOVCU 'Plenković nije smio potpisati obećanja Glasnoviću, a kandidat SDP-a za premijera sam ja'

 Damir Krajač / HANZA MEDIA

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić je danas na Čobanijadi u Đurđenovcu kazao da će o HNS-ovom zahtjevu za interpelacijom o radu Vlade Andreja Plenkovića odlučiti tijela stranke, no pozvao je ostale stranke da se pridruže SDP-u u zahtjevu za opozivom ministrice Martine Dalić.

- Ona je u eklatantnom sukobu interesa. Hrvatska već 10 dana nema funkcionalnu vladu, nema četiri ministra i nema stabilnu parlamentarnu većinu koja može donositi zakone. Na premijeru Plenkoviću je da osigura većinu u Saboru, ali mene posebno zabrinjava da se do nje pokušava doći pod svaku cijenu. Njegov potpis na obrascu gospodina Glasnovića može Hrvatsku koštati milijarde i to nije smio napraviti kao predsjednik Vlade. Mogao je dati lažno obećanje kao predsjednik HDZ-a, a ovako to otvara sumnju na sukob interesa, trgovanje utjecajem i kršenje zakona o fiskalnoj odgovornosti. Stari model ponašanja, vlast pod svaku cijenu, kazao je Bernardić, kako prenosi Dnevnik.hr.

Pritom je Bernardić odbio kritike nezadovoljnika iz svoje stranke koji priželjkuju da SDP na evenutalne prijevremene izbore ide s drugim kandidatom za premijera. "Nisam oktrorirani predsjednik, izabran sam voljom velike većine članova i članica stranke i kao predsjednik SDP-a sam kandidat za premijera", kazao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. svibanj 2024 21:54