POSLA IMA - NOVCA NEMA

BEZ PLAĆE OD KOLOVOZA Radnici Tvornice motora i dizalica 3. maj prosvjedom traže plaće

RIJEKA Više od stotinu radnika Tvornice motora i dizalica "3. maj" (MID) u ponedjeljak su mirno prosvjedovali na ulazu u tvrtku tražeći da im se do božićnih blagdana isplate najmanje dvije neisplaćene plaće ili će zaustaviti proizvodnju.

Kako je izjavila povjerenica Sindikata metalaca Hrvatske - Industrijskog sindikata Bosiljka Zlojutro, posljednje plaće isplaćene su im prije mjesec dana, ali za srpanj ove godine, a neisplaćene su još plaće za kolovoz, rujan, listopad i studeni.

Navela je da radnici MID-a, njih oko 200, više ne misle raditi bez plaća, da do blagdana očekuju dvije plaće, a ostatak do 15. siječnja sljedeće godine.

Podsjetila je da MID sada ima posla i da su kapaciteti popunjeni do prvog tromjesečja 2016. ističući da radnici rade i da im treba isplatiti pripadajuće plaće.

Očekivali smo da će se do kraja godine provesti privatizacija i isplatiti dugovanja, kazala je Zlojutro navodeći da će na zbor radnika MID-a, koji će zakazan za srijedu, 17. prosinca, pozvati predstavnike Centra za restrukturiranje i prodaju, Ministarstva gospodarstva i druge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 07:13