PROMJENA KARIJERE

BIANCA MATKOVIĆ IZ POLITIKE KRENULA U MODNE VODE Bivša ministrica kreće u novi projekt s osnivačem Cro-a-portera

Nakon šesnaest godina politike, bivša HDZ-ova ministrica bez portfelja Bianca Matković odlučila se okušati u privatnom biznisu
 Buljubašić/CROPIX

Nakon šesnaest godina politike, bivša HDZ-ova ministrica bez portfelja Bianca Matković odlučila se okušati u privatnom biznisu. Kako doznajemo, trenutačno radi na nekoliko velikih projekata, gdje joj je jedan od glavnih suradnika Viktor Drago, osnivač i umjetnički direktor Cro-a-portera.

- Točno je da sam pokrenula privatni posao i da na dva velika projekta radim s Viktorom, no ne bih za sada htjela otkriti više detalja - potvrdila nam je jučer Bianca Matković.

Inozemno tržište

Prema našim informacijama, projekti o kojima je riječ vezani su za Europsku Uniju, modni biznis i kreativnu industriju, a oko njih je okupljena veća ekipa suradnika vezanih za tekstilnu industriju. Cijeli posao navodno ima veze s prezentacijom hrvatskih dizajnera na inozemnom tržištu.

Suradnja Viktora Drage i Biance Matković i nije neobična. On je godinama u modnom biznisu, a zadnjih jedanaest vodi Cro-a-porter. B. Matković, s druge strane, ima veliko iskustvo kad je riječ o gospodarstvu, ali i dobre inozemne veze. Naime, otkako je 2009. imenovana ministricom u Vladi Ive Sanadera, obavljala je niz značajnih funkcija. Bila je i državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva zadužena za investicije, izvoz, gospodarsku diplomaciju i međunarodnu gospodarsku suradnju. Kao jedna od najbližih suradnica bivšega premijera Ive Sanadera, B. Matković je bila i šefica njegova kabineta te tri godine ministrica bez portfelja.

Prošle je godine nekoliko mjeseci bila i članica Uprave Atlas grupe, gdje je bila zadužena za produkciju, marketing i operacije.

Obitelj i biznis

Bianca Matković u zadnje dvije, tri godine nije aktivna u politici, pa tako ni u stranačkom životu.

- Trenutno su mi prioritet obitelj i biznis, za sve ostalo bit će vremena poslije - rekla je Bianca Matković koja je krajem ožujka bila i jedan od svjedoka na suđenju u procesu Fimi-Media.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 20:05