NASLIJEDIO KRULJCA

Bivši šef misije UN-a u Indiji i Pakistanu Dragutin Repinc novi je zapovjednik Kopnene vojske

General Repinc završio je Vojnu akademiju kopnene vojske, Zapovjednu stožernu školu u Hrvatskoj vojsci te Zapovjednu stožernu školu kopnene vojske u SAD-u
zagreb 04082003promoviranje casnika u vise cinove prigodom dana zahvalnostidragutin repincfoto sinisa sunara-desk-

General bojnik Dragutin Repinc novi je zapovjednik Kopnene vojske. Njegovo imenovanje je potpisao predsjednik Ivo Josipović, objavljeno je iz Ureda predsjednika. General Repinc novu bi dužnost trebao preuzeti u srijedu .

Predsjednik Josipović ovo je imenovanje potpisao samo dan nakon što je sa dužnosti zapovjednika Kopnene vojske smijenio generala Mladena Kruljca. General Repinc do danas je bio na dužnosti načelnika Uprave za obrambeno planiranje u Glavnom stožeru. Imonovanje je uslijedilo na prijedlog načelnika Glavnog stožera generala Drage Lovrića i uz suglasnost ministra obrane.

General Repinc završio je Vojnu akademiju kopnene vojske, Zapovjednu stožernu školu u Hrvatskoj vojsci te Zapovjednu stožernu školu kopnene vojske u SAD-u. Od 2005. do 2007. godine bio je zapovjednik misije UN-a u Indiji i Pakistanu, što je najviša dužnost koju je jedan hrvatski časnik obnašao pod okriljem UN-a.

U Karlovcu, sjedištu Kopnene vojske čeka ga nimalo lak zadatak . Trebat će se suočiti s nasljeđem Mladena Kruljca, odnosno časnicima koji su njemu bili iznimno odani. Stoga se se očekuje da bi se s dolaskom Repinca mnogobrojne stvari unutar zapovjednog lanca Kopnene vojske uskoro mogle promijeniti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. lipanj 2024 08:32