UHAPŠENI GENERAL

Predsjednik Josipović smijenio Kruljca s dužnosti zapovjednika Kopnene vojske

 Vlado Kos / CROPIX

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Ivo Josipović donio je odluku o razriješenju general pukovnika Mladena Kruljca s dužnosti zapovjednika Hrvatske kopnene vojske.

Odluka je stupila na snagu danas, 10. srpnja 2011. godine, prioćeno je iz Ureda Predsjednika.

Kako se navodi u priopćenju, predsjednik Republike donio je tu odluku na temelju svojih ustavnih i zakonskih ovlasti, a na prijedlog načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske i uz suglasnost ministra obrane.

General Mladen Kruljac i ostalih petero okrivljenih zbog mešetarenja zemljištem na području Općine Sibinj proveli su prvu od ukupno 30 pritvorskih noći u istražnom zatvoru Županijskog suda u Osijeku koji im je određen na zahtjev USKOK-a.

No, njihovi će branitelji iskoristiti zakonsku mogućnost ulaganja žalbi na rješenja o pritvoru, što nam je odvjetnik okrivljenog Ivana Miškovića, Zdravko Dumančić i najavio, jer smatra da za takvom mjerom nema potrebe. Isto će vjerojatno učiniti i branitelji ostalih okrivljenih, koji su se u subotu navečer čudili odluci o pritvoru osobito u dijelu koji se odnosi na opasnost od ponavljanja kaznenog djela.

- Pa oni su od 2008. godine do danas mogli već pet puta to napraviti da su htjeli, a nisu, tako da mi nije jasno zašto sud smatra da bi mogli ponoviti ono za što ih se sumnjiči - rekao je jedan odvjetnik u subotu navečer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 06:15