OPTUŽBE U SABORU

Burić otkrio novu mjernu jedinicu: 1 HDZ = međunarodna jedinica za organizirani kriminal i korupciju!

Sad je stvarno dosta, mi smo u Banske dvore išli više puta. Bilo bi pristojno da se premijerka pojavi u Saboru, rekao je Milanović. Šeks tvrdi kako Kosor ne može doći u Sabor bez odluke parlamenta
 Goran Mehkek/CROPIX

ZAGREB NOVO >>>>>>>>>>>11:30 Dinko Burić (HDSSB) opet je žestoko napao HDZ poručivši da bi mnogi iz Vlade trebali danas postiti u Remetincu. - Ja sam čuo za novu mjernu jedinicu. Naime, 1 HDZ je kao međunarodna jedinica za organizirani kriminal i korupciju - izjavio je.

Premijerku je branio potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks. Rekao je kako Kosor ne može doći u Sabor bez odluke parlamenta, odnosno vladajuće većine te poručio oporbi i da se pitanje izbora rješava na zakonski način, a ne ultimativnim pritiskom.

Šeks je izjavio i kako Ivica Račan nije dolazio u Sabor na poziv ondašnje oporbe. SDP-ovci su uzvratili kako to nije istina i poručili da je Račan u Sabor dolazio kad su ga zvali oporba ili bilo tko drugi u Saboru. Kažu kako je u potpunosti nepotrebno pozivati se na Račana.

10:15 Na početku ovotjednog zasjedanja, već četvrti put za redom, oporba je u Saboru tražila da se premijerka Jadranka Kosor obrati zastupnicima vezano uz političko stanje u zemlji. Na traženje SDP-a određena je desetominutna stanka. Podržali su ih HNS, IDS i HDSSB.

'Prošlo je tjedan dana otkako je nekoliko stranaka tražilo dolazak premijerke u Sabor. Ne samo da nije došla nego smo od strane vladajuće stranke čuli optužbe na račun oporbe da smo organizirali nerede', rekao je u ime kluba SDP-a Zoran Milanović.

Za sastanak kod premijerke Milanović tvrdi da je saznao s televizije. Ističe da se neće odazvati njezinom pozivu, jer smatra da je Hrvatski Sabor mjesto na kojem se vode političke rasprave.

Milanović se pita kakve su to tajne pa se mora dolaziti u Banske dvore.

- Sad je stvarno dosta, mi smo u Banske dvore išli u dobroj vjeri više puta. Bilo bi pristojno da se premijerka pojavi u Saboru, rekao je Milanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 03:49