CIRKUS NA MARKOVU TRGU

Vladimir Šeks naredio straži da izbaci Burića iz Sabora: Dosta je vaših kleveta!

Nedugo poslije izbacio je i Vinkovića (HDSSB). Šeks: U 20 godina Sabora nisu zabilježene ovakve uvrede i objede prema predsjedavajućem
 Damjan Tadić/CROPIX

Sukob saborskog zastupnika HDSSB-a Dinka Burića i potpredsjednika Sabora Vladimira Šeksa nastavio se i na novoj sjednici Sabora . Ovoga puta je Burić zatražio od Šeksa da se povuče iz politike "zbog kršenja procedure objave pročišćenog teksta Ustava i zakona". Šeks je to ocijenio klevetom i udaljio Burića iz sabornice.

- Pozivam vas da date ostavku na sve dužnosti u Saboru, da se ispričate svim zastupnicima i cijeloj javnosti te nadoknadite materijalnu štetu koju ste izdavanjem knjižice o Ustavu nanijeli građanima - rekao je Burić.

Na to mu je Šeks izrekao opomenu i kazao kako govori neistinu. Naveo je kako su sve ustavne promjene uvijek bile objavljene i da ih je jednoglasno podržao Sabor. Poručio mu je kako neznanje ne opravdava, a Burić nije ostao dužan.

- Kada su zasluge u pitanju pripisujete ih sebi, a kada je odgovornost onda je ona kolektivna - kazao je Burić i podsjetio na njegove riječi "locirati, identificirati, uhititi, transferirati".

Potpredsjednik Sabora to više nije mogao trpiti pa je pozvao saborsku stražu.

- Dosta vaših kleveta - viknuo je Šeks Buriću koji mu je odgovorio da mu "nije dosta ambulantno, već će mu trebati i stacionarno liječenje", a straža je za vrijeme kratke stanke izvela Burića iz velike vijećnice .

Nedugo nakon što je saborskoj straži naložio da iz sabornice udalji Dinka Burića, isto je učinio i za njegovog stranačkog kolegu Zorana Vinkovića koji je u ime HDSSB-ovog kluba, u raspravi o izmjenama Zakona o doplatku za djecu, nastavio optuživati Šeksa za kršenje procedure objave pročišćenog teksta Ustava te zakona. - Ovo nije radio ni Tutankamon, ni Ramzes II, a Boga mi ni njegov sin - rekao je Vinković.

- U 20 godina Sabora nisu zabilježene ovakve uvrede i objede prema predsjedavajućem i pokušaji opstrukcije - izjavio je pak Vladimir Šeks.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 02:56