22. OBLJETNICA STRANKE

FOTO HDZ-ovo slavlje uz šampanjac i tortu. Šeks otvorio srce: Jadranka, volimo te. Ponosni smo na tebe!

Na čelu s predsjednicom Jadrankom Kosor članovi HDZ-a su u prostorima NK Jaruna proslavili rođendan
Zagreb, 170611.U povodu obiljezavanja 22. obljetnice HDZ-a Predsjednistvo HDZ-a, na celu s predsjednicom HDZ-a Jadrankom Kosor, odrzali svecanu sjednicu u prostorijama NK Jarun. Na slici: Jadranka Kosor i stranacke kolege nazdravljaju sa sampanjcem.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

ZAGREB - Mi smo ponosni na tebe i volimo te, poručio je potpredsjednik HDZ-a Vladimir Šeks svojoj stranačkoj šefici Jadranki Kosor na 22. obljetnici osnutka stranke u povijesnoj baraki NK Jaruna za ovu prigodu urešenoj fotografijama Franje Tuđmana i Jadranke Kosor.

- Ti si unatoč brojnim zaprekama i podmetanjima, nekad i najbližih suradnika i ljubomornih zavidnika uspješno dovela hrvatski brod u europsku luku - nastavio je Šeks hvalospjev svojoj šefici.

Sve to bilo bi prigodno i očekivano na obljetnici stranke da velika većina stranačkog vodstva na sve strane šapuće o ogromnoj netrpeljivosti J. Kosor i V. Šeksa. Redom neslužbeni izvori pričaju o tome kako je Šeks upravo najžešća unutarstranačka oporba predsjednici Kosor.

Možda baš zato Jadranka Kosor nije Šeksu, kao što je u "Ciboni" u srpnju 2009. Ivi Sanaderu, odgovorila sa "dragi Vlado, dragi prijatelju".

Obilježavanje 22 obljetnice prošlo je dostojanstveno, no daleko skromnije nego ranijih godina, a “Franjo Tuđman vratio na velika vrata”. Najprije Šeks, a onda i Jadranka Kosor hvalili su lik i djelo prvog predsjendika i stranke i države, a prave ovacije pedesetak prisutnih doživjeli su kada je Šeks Tuđmana najprije nazvao pokojnim, a onda se ispravio i rekao "... ne pokojnom nego živom predsjedniku Tuđmanu".

Kosor je nastavila kazavši kako je Tuđman inspiracija za svakog člana HDZ-a, te je istaknula da je europska Hrvatska bila sastavni dio Tuđmanove vizije. A onda je krenula na europske uspjehe svoje Vlade te je ustvrdila d Vlada koja je uspjela odblokirati i na posljetku završiti pregovore mora biti uspješna Vlada. Iako im imena nije spominjala, osvrnula se Kosor i na šefa oporbe Zorana Milanovića i na svg prethodnika Ivu Sanadera. Milanoviću je posvetila dio govora o kočničarima i skretničarima ustvrdivši kako se sada želi prikazati vlakovođom ili makar kondukterom hrvatskog vlaka za Europsku uniju. Sanadera je spomenula kazavši da je, nakon smrti predsjendika Tuđmana i gubitka izbora 2000. godine, nateže bilo u posljednje dvije godine kada je trebalo čistiti u vlastitoj kući one koji su se ogriješili o program "velike i moćne pobjedničke stranke". Ulazak u EU Kosor je obećala posvetiti svim braniteljima i članovima njihovih obitelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. lipanj 2024 07:12