MAJKA BRITANCA STRADALOG U KOMBIJU KOD KARLOVCA ‘Najvažnije je da je moj sin živ, a vaši su liječnici odlično reagirali’

 Mario Pušić / CROPIX

ZAGREB - Živ je, i to je u ovom trenutku jedino bitno - rekla nam je Ingrid Fichardt, majka Dominica Vissera (19), studenta iz engleskog Manchestera koji se u karlovačkoj bolnici oporavlja od teških ozljeda zadobivenih u nesreći prošlog petka, kad je na autocesti A1 nedaleko od Bosiljeva, s vozačem i još devetero svojih prijatelja, završio na krovu u taksi-kombiju marke Renault.

'JOŠ NE VJERUJEMO DA SMO OSTALI ŽIVI' Britanski tisak objavio priču o studentima koji su stradali u Hrvatskoj

Putovali su iz Tisnog, s upravo završenog Garden Festa, na zagrebački aerodrom.

Od deset putnika u hrvatskim bolnicama ih je još troje, Dominic je s frakturom kralježnice na dva mjesta te staklom u oku u Karlovcu, jedna njegova kolegica danas će biti otpuštena iz ogulinske bolnice, a u zagrebačkoj je Traumatološkoj bolnici najteže stradala Colette Alderson (20), koja je zbog teške ozljede kralježnice prikovana za kolica. U istoj bolnici oporavlja se i vozač kombija s frakturom vratne kralježnice. Dominic Visser ne bi trebao imati trajne posljedice zbog ozljeda, i to veseli njegovu majku, koja je također liječnica, opće prakse.

- Za nesreću sam čula odmah u petak, možda dva ili tri sata nakon što se sve to dogodilo, od roditelja jedne od stradalih djevojaka. Tada sam bila na odmoru na španjolskoj Mallorci. Uhvatila sam prvi avion i već u subotu bila sam u Karlovcu - priča nam Ingrid Fichardt.

Dodaje da je njezin sin sve jako dobro podnio. Nakon prvotnog šoka, kaže, i on smatra da je najvažnije što su svi preživjeli.

- Djevojke koje su s njima bile u kombiju sve to proživljavaju mnogo teže, imaju noćne more i još su pod sresom - zaključuje Dominicova majka.

Zahvalna je osoblju karlovačke bolnice na odličnom tretmanu i brizi koju su posvetili njezinu sinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 20:31