NESREĆA NA AUTOCESTI A1

'JOŠ NE VJERUJEMO DA SMO OSTALI ŽIVI' Britanski tisak objavio priču o studentima koji su stradali u Hrvatskoj

 Robert Fajt / CROPIX

Daily Mail donosi priču mladih Britanaca koji su prošlog tjedna stradali u prevrnutom taksi kombiju na autocesti A1 kod odmorišta Dobra. Vozač kombija marke Renault zaspao je, udario vozilom u ogradu i potom se prevrnuo.

Deset britanskih turista, svi u dobi između 19 i 20 godina, pritom je ozlijeđeno. Poznati list piše da se nesreća dogodila na putu do zagrebačke zračne luke, odakle su trebali letjeti kući u Manchester.

Svi iz deseteročlane slupine prevezeni su u bolnicu, a dvoje je teško ozlijeđeno, uključujući i prijelom kralježnice. Šestero se još uvijek liječi u bolnici. Anna Tratalos (19) i njezin dečko Aron Cheema (20) bili su u stanju odletjeti kući jer su prošli samo s ogrebotinama.

- Ne mogu vjerovati da nitko nije poginuo u tom užasu - kaže Anna Tratalos za Daily Mail.

Njezin dečki Aron dodaje da ima noćne more zbog nesreće, ali jasno mu je da su imali ludu sreću što su prošli s lakšim ozljedama. Pričaju da su već nakon ulaska u minibus bili zabrinuti zbog vozača koji je dvaput stajao kako bi popio kavu, a i puštao je glasno muziku da ne bi zaspao.

Jedna od putnica, Colette Alderson (20), ostala je prikovana za invalidska kolica zbog teške ozljede kralježnice. Njezin otac Martin Alderson rekao je za britanski list kako upravo rade na Colettinu povratku kući. - Nadamo se da će se vratiti sljedećeg tjedna. Ministarstvo vanjskih poslova pomaže nam u tome - dodao je.

Osim Colette Alderson, teško je stradao i njezin prijatelj Dominic Visser (19), koji ima prijelom kralježnice na dva mjesta, kao i staklo u oku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 16:43