NEVIĐENO BRZA REAKCIJA U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

Nakon teksta u Jutarnjem Šišljagić prepravio natječaj za nabavu auta

Osječko-baranjska županija jučer je odlučila izmijeniti natječajnu dokumentaciju za nabavu tri automobila koja planiraju platiti 700.000 kuna bez PDV-a, i to baš na dan kad je Jutarnji list objavio tekst o tome da je riječ o mogućem pogodovanju jednom proizvođaču auta.

Naime, u jučerašnjem izdanju objavili smo tekst da županije Varaždinska, Osječko-baranjska i Sisačko-moslovačka planiraju izdvojiti 2,5 milijuna kuna za nabavu 12 automobila.

Papiri na prekrajanju

Osječko-baranjska županija nabavlja tri vozila. Prije nego što su u toj županiji odlučili izmijeniti dokumentaciju, tehničke specifikacije za dva auta bile su gotovo identične onima koje postoje u katalogu Škode Superb. Razlika je bila tek u milimetrima. U dokumentaciji je do jučer stajalo da dužina automobila mora biti najmanje 4830 mm, dok je dužina Superba 4833 mm, tražila se najmanja širina bez zrcala 1815 mm, a Superb ima 1817 mm.

Širenje konkurencije

Ta dokumentacija je jučer izmijenjena pa se sada mogu javiti i drugi ponuđači. Najmanja dužina je 4650 mm, širina 1800 mm.( T. M.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. lipanj 2024 06:38