BIVŠA ŠEFICA PRAVAŠA

VIKEND S KOLINDOM I KARAMARKOM Tomašić: Pitat ću ga kakve planove ima sa mnom

 Vlado Kos/CROPIX

ZAGREB - Bivša predsjednica HSP AS Ruža Tomašić potvrdila je Hini kako se ovog vikenda sastaje odvojeno s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom te predsjedničkom kandidatkinjom te stranke Kolindom Grabar Kitarović.

"Ne vjerujem da je Karamarko osobno imao svoje prste u događajima koji su prethodili mojoj ostavci i rušenju HSP AS te ga stoga i namjeravam pitati kako vidi daljnju suradnju sa mnom", kazala je Tomašić.

U razgovoru s Grabar Kitarović će, kaže, ponoviti kako podupire njezinu predsjedničku kandidaturu, ali će joj iznijeti i zamjerke koje ima na kampanju. Glavna zamjerka, ističe, odnosi se na to što nije javno, na početku, obznanila svoj status u NATO-u.

"Koji joj je savjetodavac kazao da tako nešto prešuti? Hrvatski građani trebali su od početka znati istinu", kaže bivša predsjednica HSP AS.

Otkada je podnijela ostavku na mjesto predsjednice i otišla iz HSP AS sličnih je ponuda za 'razgovor uz kavu' bilo, kaže, dosta. Jedna od njih posredno je došla i od same čelnice građanske inicijative U ime obitelji Željke Markić.

"Do kraja godine samo ću ispijati kave, a tek od Nove godine odlučit ću o daljim potezima", kaže Tomašić koja još uvijek ne može potvrditi namjerava li se upustiti u osnivanje nove stranke.

I dok bivša predsjednica HSP AS Ruža Tomašić za vikend planira razgovarati s vrhom HDZ-a, njezine bivše stranačke kolege za subotu pripremaju sjednicu Predsjedništva na kojoj kane njezinog zamjenika Ivana Tepeša imenovati v.d. predsjednikom stranke, a potom bi krenuli u pripreme izvanrednog sabora koji bi se trebao održati u prosincu.

"Sjednica Predsjedništva je nestatutarna. Dio predsjedništva je otišao, Glavni stan je raspušten, otišao je predsjednik i dva dopredsjednika, a glavni tajnik Pero Ćorić i njegova ekipa prave se kao da se ništa ne događa", kaže Ruža Tomašić. Posebno je, kaže, ljuti to što Ćorić poziva članove Predsjedništva lažući im kako će sjednici nazočiti i ona osobno.

Ćorić pak uzvraća: "Sjednica Predsjedništva posve je legalna, a Tepeš preuzima dužnost v.d predsjednika s obzirom da je on, tememljem stranačkog Statuta usvojenog na zadnjem saboru, uz Ružu Tomašić, jedna od dviju ovlaštenih osoba za zastupanje stranke".

Na Predsjedništvu će, kazao je Hini, biti i riječi o nastavku projekta ujedinjena pravaša 'Pravaški kišobran'.

"Vodimo intenzivne pregovore o suradnji s HČSP-om, koja će se sada, nakon odlaska Ruže Tomašić, moći vrlo brzo dogovoriti. Tužno je reći, ali je njezin preveliki ego bio glavna dosadašnja kočnica u postizanju tog sporazuma", ističe Ćorić dajući naslutiti i kako bi uskoro pod 'Pravaški kišobran' mogao doći i HSP Danijela Srba.

"Ma ni na kraj pameti! Kakav 'Pravaški kišobran' kod Pere! Pero Ćorić je HDZ-ov čovjek za razbijanje pravaša", opovrgnuo je takvu mogućnost Danijel Srb. Jedino s kim je, kaže, mogao razgovarati o toj temi bila je Ruža Tomašić, no ona je otišla.

Ćorić se oštro obrušio na prozivke i medijske napise prema kojima je u dosluhu s HDZ-om opstruirao rad Ruže Tomašić te rušio HSP AS, nazivajući sve "običnim podmetanjima".

"Mi smo s HDZ-om samo partneri i prijatelji", uvjeravao je Ćorić.

Glavni tajnik nije štedio ni Denisa Bevandu, sada već bivšeg predsjednika Glavnog stana stranke koji je prije dva dana raspustio to najviše stranačko političko tijelo. "Bevanda podmeće kada tvrdi da je raspustio Glavni stan stranke. Glavni stan nije raspušten! Ne možete reći 'ja sam otišao ili ja sam raspustio podružnicu' - to su podmetanja", kaže Ćorić.

Glavni stan, pojašnjava, čini 108 osoba. "Prema našim informacijama svega je njih šest otišlo i to većina onih na koje nismo niti računali i koji bi u subotu ionako dobili 'otpusno pismo'", tvrdi Ćorić te dodaje kako je iz 25-članog Predsjedništva otišlo tek njih šest.

Opovrgava navode o masovnom odlasku članstva nakon ostavke Ruže Tomašić uvjeravajući kako je riječ o tek 50-ak ljudi.

"Stranački dužnosnici koji su kao primjerice Bevanda otišli, malobrojni su. Oni ionako nikada ništa nisu radili u stranci već su pratili Ružu i držali je za suknju", poručuje glavni tajnik Ćorić.

Od ukupno 330 vijećnika HSP AS na svim razinama zasada je, kaže, otišlo tek njih 12, a uvjeren je da ih neće otići više od 20.

Ćorić: Da sam Ruža Tomašić bilo bi me sram

"Da sam ja Ruža Tomašić iz Dubrovačko-neretvanske županije mene bi bilo sramota, jer niti jedan vijećnik iz te županije nije otišao za njom", poručio je glavni tajnik HSP AS Pero Ćorić.

"Ma Ćorić može doktorirati na manipulaciji! Dok se Bevanda jadan ubijao radeći Perin posao ovaj se uokolo vozikao u Audiju A6 koji je kupio na leasing u ime HSP AS", tvrdi Ruža Tomašić i dodaje kako je stranci upravo na naplatu došao mjesečni račun u iznosu od 4500 kuna za gorivo koje je Ćorić potrošio.

Htio je biti glavni, igrati se Boga i jako lijepo živjeti, ali to nije zavijeka i još će se o Peri Ćoriću čuti, uvjerena je nekadašnja predsjednica njegove stranke Ruža Tomašić.

Osijek: Raspušteno županijsko vijeće HSP AS

Dosadašnji predsjednik osječko-baranjskog Županijskog vijeća HSP-a dr. Ante Starčević (HSP AS) Ivan Zadravec izvijestio je danas da je raspušteno županijsko vijeće stranke, sve podružnice i ogranci u gradu Osijeku te da HSP AS u toj županiji više ne postoji kao organizacija.

U priopćenju za javnost Zadravec je naveo da su, osim njega, stranku napustila dvojica dopredsjednika županijskog vijeća te oko 1200 članova iz šest gradskih i 10 općinskih organizacija u Osječko-baranjskoj županiji.

"Odlaskom Ruže Tomašić, iz stranke je otišlo poštenje, čestitost i iskrena ljubav prema Hrvatskoj. Hrvatski nacionalni interesi moraju biti iznad interesa stranaka i pojedinaca", ističe Zadravec i poziva Tomašić na "nastavak političkog djelovanja u zaštiti nacionalnih interesa".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 09:14