MINISTAR RAZOČARAN

Čobanković: To je bio neki drugi čovjek, a ne Sanader

VINKOVCI - Osobno sam razočaran pokušajima Ive Sanadera da uvede dualizam u vođenju stranke. Ne mogu prepoznati Sanadera koji sada radi nešto sasvim drugo od onoga dok je bio predsjednik HDZ-a - ocijenio je to u utorak uvečer u Vinkovcima Petar Čobanković, jedan od potpredsjednika HDZ-a i predsjednik vukovarsko-srijemskog ogranka stranke.

Uoči proširene sjednice Županijskog odbora HDZ-a, kojoj su nazočili predsjednici gradskih i općinskih ogranaka te saborski zastupnici s istoka Hrvatske, Čobanković je izjavio i kako stranka nije mogla dopustiti „nikakav paralelizam i dualizam u vođenju HDZ-a, kao ni pokušaje Ive Sanadera da vuče konce, čak i po cijenu da u Saboru stranka izgubi parlamentarnu većinu“.

Prema njegovu mišljenju, „to je bio neki drugi čovjek, a ne Sanader s kojim se u 10 godina od unutarstranačkih izbora do pobjede na posljednjim parlamentarnim izborima prošlo mnogo toga“.

- HDZ nema svog kandidata u drugom krugu predsjedničkih izbora. Ne možemo podržati kandidata SDP-a, a davanjem potpore neovisnom kandidatu Milanu Bandiću potvrdili bi se navodi nekih predsjedničkih kandidata iz prvog kruga izbora koji su govorili kako Andrija Hebranga nije stvarni kandidat HDZ-a, već je to navodno Bandić - upozorio je Čobanković.

Nadalje smatra kako je „isključivanje Ive Sanadera važno ne samo za stabilnost HDZ-a kao najjače i vodeće stranke koalicije, nego i za Hrvatsku“ te podsjetio kako je „u pitanje dovedeno i funkcioniranje države, pa nije bilo mjesta sentimentalnosti“.

- Ono što vuče natrag, mora se odsjeći - slikovito je zaključio Petar Čobanković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. lipanj 2024 17:32