KARAMARKOV OŠTAR ISTUP

Detalji dramatičnog sastanka u HDZ-u: 'Ja sam tu šef! Ako vam se to ne sviđa, jasno kažite!'

 CROPIX

- Situacija od prošlog petka više se nikad ne smije ponoviti, ne samo radi stranke nego i radi odgovornosti prema građanima - rekao je, doznajemo, ljutito šef HDZ-a Tomislav Karamarko, kritizirajući zastupnike zbog nedolaska u Sabor, zbog čega tri tjedna zaredom nije bilo kvoruma.

Bilo je to jučer na sastanku Kluba koji je održan sat vremena prije početka saborske sjednice.

Taj je sastanak Karamarko hitno sazvao još u ponedjeljak da bi pokazao da postoji većina. Na Klubu su se tako pojavili svi HDZ-ovi zastupnici, ali i članovi Domoljubne koalicije, te Kluba Milana Bandića.

Brkićevi ljudi

Iako Karamarko pri “uvođenju reda” među zastupnike nije lupao šakom o stol, sudionici sastanka kažu da je nastupio oštrije nego inače. Najavio je i da će se na današnjoj sjednici Predsjedništva HDZ-a donijeti odluka o financijskom kažnjavanju članova koji ne dolaze na glasovanja.

Šef HDZ-a osvrnuo se na sastanku i na svoj odnos s budućim zamjenikom Milijanom Brkićem. - Brkić je moj prijatelj i bliski suradnik, ali zna se tko je predsjednik stranke.

Ne postoje Brkićevi i Karamarkovi ljudi, zna se čija je odgovornost najveća i tko je predsjednik stranke - rekao je, navodno, Karamarko, te poručio zastupnicima - ako im se takvo stanje ne sviđa, da to jasno i kažu.

Nekih posebnih primjedbi, govore zastupnici, na Karamarkove kritike nije bilo, a svi su se složili da je ono što se dogodilo neodgovorno te da se stvari moraju bolje posložiti.

Izmjene u Klubu

- Karamarko je najavio da će u Klubu biti organizacijskih izmjena, a više će se računa voditi i o službenim putovanjima - rekao je jedan član stranke.

Neki zastupnici su nam nakon satanka međutim istaknuli kako krivnja nije samo na njima.

- Problem je u vodstvu Kluba, ali i stranke te nekomunikacija.

Vodstvo Kluba znalo je da prošli petak neće biti kvoruma te da su neki na službenom putu, a neki bolesni - rekla je nekolicina naših sugovornika.

-----------------------

Ivan Ćelić povukao kandidaturu

Tajnik HDZ-a Zagreb Ivan Ćelić povukao je kandidaturu za člana Predsjedništva navodno zato što se želi više posvetiti izborima. - Sve one koji me podržavaju pozivam da tu potporu daju ministru Hasanbegoviću koji je član našeg novoizabranog tima - rekao je Ćelić. (S. Lukić)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 11:06