PREPRIČAO RAKITIĆEV KUM

DETALJI NAPADA NA UGLJANU 'Odjednom je prasnulo...'

 CROPIX

“Upravo smo završavali ručak, Althea je tražila sladoled od mame kad je odjednom prasnulo, jedan kamen, vidio sam poveći, razbio je prozor vile koju smo unajmili”, prenosi priču Ivana Rakitića, slavnog reprezentativca Hrvatske i prvotimca Barcelone, njegov vjenčani kum Marko Bralić Keto, vlasnik popularnog diskokluba Tropic na splitskoj plaži Bačvice.

“Nije bilo ugodno, supruga mi se uznemirila. U prvi mah nisam znao što ću učiniti, pa smo se na brzinu pokupili, sjeli u gliser i otišli u Zadar.”

Marko Bralić tvrdi da taj vandalski napad, “vjerojatno djelo pijanog ili napušenog huligana”, ne može odvratiti Rakitića i njegovu obitelj da ne samo nastave s ljetovanjem na Jadranu nego i da se budućih ljeta vraćaju.

Mirni Slavonac

- Čim me Raketa nazvao - rekao je Keto - požurio sam u Zadar, bio sam s njegovima u društvu gotovo cijelu noć. Sreća je što je Raketa miran čovjek, on je Slavonac, ali je zaljubljen u naše more i pogotovo Split. Prema riječima Marka Bralića, “Raketa nastavlja ljetovanje u akvatoriju Splita i ostati će još dva tjedna”. Rakitić je u subotu poslijepodne na Instagramu objavio fotografiju na kojoj pozira sa suprugom i dvoje djece ispred hotela Falkensteiner Punta Skala u Petrčanima pokraj Zadra

- Morate znati da Ivan dolazi kad god ima mogućnost, na primjer prije Europskog prvenstva dobili su jedan dan slobodan nakon utakmice sa San Marinom, a ja sam otišao po njega u Opatiju i doveo ga u Split. Ipak, Marko Bralić je naglasio kako “nije baš ugodno kad te netko bombiza pa makar samo jednom kamenom”. Jer, Rakitić nije mogao ni pomisliti da se tako nešto može dogoditi pa nije znao je li to možda samo početak nekog napada.

- Uznemirila mu se supruga Raquel, rasplakala se mala Althea, tu je mala Adara, rođena prije nešto više od dva mjeseca. Pa sad zaključite sami… No, prošlo ih je, ali su zaključili da više ne trebaju osamu, nego društvo prijatelja.

Inače, Rakitić je zaista omiljen u Splitu, i to zbog svojeg korektnog, baš pristojnog ponašanja, susretljivog prema svima, pa je tako sudjelovao na popularnom humanitarnom turniru malog nogometa 4 kafića, koji se tradicionalno igra u Splitu dan poslije Božića i na kojem je dočekivan ovacijama.

Splitska veza

- Kad je Ivan prešao u Barcelonu, novinari su masovno tražili njegov intervju, a on je došao u Split i u Tropicu priredio konferenciju za medije.

Sportske novosti razgovarale su i s Ivanovim bratom i menadžerom Dejanom.

- Ivan niti jednog trenutka nije pomišljao da više ne igra za reprezentaciju. Ne može ga manjina odvojiti od nacionalnog dresa. Ali, ne bih previše pričao o tom incidentu, dovoljno je napisano i rečeno, koliko je sve to glupo. Hvala bogu nitko nije ozlijeđen, prenose Sportske novosti.

Put na Bol

Isti dnevnik prenosi i kratku izjavu Rakitićeva prijatelja i nekadašnjeg suigrača Danijela Pranjića koji je u trenutku incidenta bio u posjeti obitelji Rakitić.

- Prijatelji smo pa ne bih sad iznosio kako se osjećao. To će kazati sam kad bude želio. Naša zemlja je najljepša u Europi, ovakve stvari ne služe nam na čast.

Iz Švicarske se Sportskim novostima javio i obiteljski prijatelj Nenad Lučić.

- Ne možemo vjerovati. Rekao je da će nakon odmora u Hrvatskoj doći u Švicarsku da popijemo kavu.

U svakom slučaju, Rakitić s obitelji i prijateljima ostaje u akvatoriju Splita, obilazit će uvale i mjesta kao što su Bol, otočić Palmižana pred Hvarom, svratiti do Milne, gdje će navodno biti Mario Mandžukić. Inače, doznali smo da u nedjelju u Dubrovnik slijeće vratar španjolske reprezentacije i Manchester Uniteda David De Gea, čiji se dolazak u Split očekuje u utorak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:21