VELIKI POTRESI U VODIČKOM HDZ-u

DRUGI ČOVJEK VODICA DANIJEL LASAN NAPUSTIO HDZ Posvađali se oko kandidata za gradonačelnika i njegova zamjenika

 Ante Baranic / CROPIX / CROPIX

Da u gradskim i općinskim organizacijama HDZ-a pred svibanjske lokalne izbore nije nimalo idealna situacija kako se to do sada prezentiralo javnosti, potvrđuje slučaj iz vodičkog HDZ-a.

Naime, dugogodišnji član 'zajedničara' i drugi čovjek grada Vodica, aktualni predsjednik Gradskog vijeća Danijel Lasan u petak je podnio neopozive ostavke na funkciju dopredsjednika Gradskog odbora i na članstvo u Županijskog odboru HDZ-a te je zatražio brisanje iz stranačkog članstva.

Razlog Lasanovog izlaska iz HDZ-a bila je sjednica Gradskog odbora HDZ-a na kojoj su njegove kolege dr. Nelku Tomić izabrali za kandidata za gradonačelnika Vodica, a za njezinog zamjenika Stipe Bosotin.

- Odlučio sam se za napuštanje stranke, jer je na sjednici Gradskog odbora došlo do teške povrede stranačkog Statuta. Izbor kandidata za gradonačelnika i dogradonačelnika, prema Statutu, morao se obaviti tajnim glasovanjem jer je za obje ove dužnosničke funkcije bilo više kandidata. No, to nije učinjeno, te je tako zakazao kompletan sustav za promicanje demokratskih vrijednosti u stranci. Ultimativne riječi predsjednika Gradskog odbora Ante Cukrova na početku sjednice, da će on dati ostavku ako ne prođe njegov prijedlog o kandidatima, doživio sam kao pritisak i prisilu na članove Gradskog odbora pri izboru kandidata – kazao nam je Danijel Lasan.

Inače, javna je tajna da u vodičkom HDZ-u već duže postoji nekoliko stranačkih struja, i da članovi međusobno unutar Gradske organizacije Gradskog odbora funkcioniraju poput 'rogova u vreći'.

Danijel Lasan, inače, frontman klape Godimenti, u vodičkom HDZ-a uživa podršku velikog dijela braniteljske populacije. Kako neslužbeno doznajemo, Lasanova 'struja' predložila je ravnateljicu Gradske knjižnice Sanju Radin-Mačukat kao kandidatkinju za gradonačelnicu Vodica na predstojećim izborima, dok je upravo Danijel Lasan trebao biti kandidat za dogradonačelnika. Izabrana kandidatkinja za gradonačelnicu dr. Nelka Tomić imala je podršku 'struje' predsjednika GO-a Ante Cukrova, a bezrezervnu potporu dala joj je i dosadašnja gradonačelnica i saborska zastupnica Branka Juričev-Martinčev, koja je tu funkciju obnašala 12 godina i tri mandata, a koja je odustala od nove kandidature zbog obveza u Hrvatskom saboru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 02:12