POLICIJA U POGONIMA

EKOLOŠKI INCIDENT u Duga Resi: Nepoznata bijela tekućina potekla Mrežnicom iz tvornice Davora Patafte!

 Mario Pušić/CROPIX

DUGA RESA - Nepoznata bijela gusta tekućina danas nešto poslije 15 sati primjećena je kako pluta rijekom Mrežnicom. Mrlja je bila naslonjena na desnu obala otoka u rijeci koji se zove Inzl, a vjerojatno je is puštena iz tvornice T7 VIS koja se nalazi pedesetak metara uzvodno, a u vlasništvu je varaždinskog tajkuna Davora Patafte.





Njegovi dugoreški pogoni zbog sličnih eko akcidenata već su se u nekoliko navrata našli na udaru raznih inspekcija. Zabrinuti građani ovoga puta alarmirali su sve interventne službe, prvenstveno Centar 112 koji je poziv proslijedio policiji, Hrvatskim vodama, Inspekciji zaštite okoliša te Državnom inspektoratu. Nešto prije 15 sati na mjesto događaja je došla policija te djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije koji su obavili uzorkovanje vode s mosta, a potom su, zajedno s policijom, ušli u tekstilne pogoone T7 VIS-a.

Od okupljenih građana doznajemo da su sličnu mrlju zapažali i nekoliko dana ranije, te u večernjim satima. Analiza djelatnika Zavoda za javno zdravstvo trebala bi dati odgovore na pitanje o kakvoj se tekućini radi.

Neslužbeno smo doznali da je gusta tekućina u stvari tehnološki otpad iz odjeljenja Dorade u kojem se vrši bojenje tkanine, te da je gusta bijela tvar ispuštena u Mrežnicu bijela boja za tkaninu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 17:39