TVRDI DA MU JE PRIJETIO

Patafta: Čačić mi je rekao da za njega vrijedi 'tko tebe kamenom, ti njega sjekirom'

Optužio je varaždinskog gradonačelnika Gorana Habuša da je 'potrčko' prvog potpredsjednika Vlade
 Željko Hajdinjak / CROPIX

VARAŽDIN - Kontroverzni varaždinski poduzetnik Davor Patafta odlučio je javno progovoriti o odnosu sa Gradom Varaždinom i gradonačelnikom Goranom Habušem vezano uz ugovor o interventnom zbrinjavanju baliranog varaždinskog otpada u Pataftinoj tvornici za mehaničko-biološku oporabu otpada. Optužio je varaždinskog gradonačelnika Gorana Habuša da je „potrčko“ prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića koji mu je još davno zaprijetio da će uništiti taj posao.

- Otvoreno tvrdim da Čačić koristi svoj položaj prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva kako bi uništio posao koji smo sklopili sa Gradom Varaždinom vezano uz zbrinjavanje otpada. To radi iz osvete zato što sam mu svojedobno odbio poslušnost - ističe Patafta.

- Prije nego li smo potpisali taj ugovor s Gradom, početkom 2008. godine, u vrijeme kada je Čačić bio župan Varaždinske županije, pozvao me na sastanak u svoj ured i tražio od mene da vezano uz taj posao konzultiram njegove konzultante. On je naime imao prijedlog da se u Varaždinu izgradi spalionica otpada. Rekao mi je da, ako neću raditi onako kako mi on kaže, da će se osobno pobrinuti da nikad više neću raditi ništa na području Varaždinske županije. Rekao mi je tada da je on kršćanin za kojeg ne vrijedi „tko tebe kamenom, ti njega kruhom“ nego „tko tebe kamenom, ti njega sjekirom“. Tu svoju prijetnju sada sprovodi u djelo - opisao je Patafta navodni sastanak sa Čačićem.

Krajem 2008. godine Pataftina tvrtka T7 VIS potpisala je ugovor sa Gradom Varaždinom i komunalnom tvrtkom Varkom o interventnom zbrinjavanju oko 100 tisuća tona baliranog otpada smještenog na privremenom odlagalištu u Brezju. Taj je ugovor međutim uskoro došao pod povećalo USKOK-a, a prije točno godinu dana Patafta i bivši varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok su uhićeni zbog sumnje da je Čehok kao gradonačelnik, između ostalog, i u tom poslu pogodovao Patafti. Patafta međutim tvrdi da o tome nema ni govora i da je taj posao „čist ko suza“.

- Ugovori su potpisani i pravovaljani i gradonačelnik Habuš odbijanjem da ih sprovodi u djelo nanosi veliku štetu građanima. Meni je jasno da je on 10 godina radio u šumi i da mu je nejasan svijet papira, ali on mora shvatiti da će na kraju priče građani Varaždina ipak morati platiti zbrinjavanje otpada i to po cijeni pet puta većoj od one koju mi nudimo - zaključio je Patafta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 08:44