ŽELI OSTATI ANONIMNA

EUROJACKPOT Javila se sretna dobitnica! Komunicira s jednom osobom iz Lutrije i to SMS-om

Zagrepčanki će 20. siječnja biti uplaćen dobitak od 105 milijuna kuna
 Bruno Konjević / CROPIX

ZAGREB - Nakon punih šest dana Hrvatskoj lutriji javila se dobitnica Eurojackpota. Zagrepčanka koja je osvojila rekordnih 105 milijuna kuna sa lutrijom komunicira minimalno, s ciljem da njen identitet bude poznat što manjem broju ljudi. Iz Hrvatske lutrije kažu da sretna dobitnica komunicira isključivo s jednom osobom i to putem sms poruka. Kontakt osoba je više rangirana u menadžmentu tvrtke, no ni ime te osobe nije moguće saznati.

- Nitko drugi nije u kontaktu s dobitnicom, tako da zaista ništa ne znamo. Poštuje se njena želja za anonimnošću. Uobičajeno je da dobitnici nisu zainteresirani da u javnosti postane poznat njihov identitet, nego se žele zaštititi i u miru doći do zaključka što i kako dalje. Ukoliko dobitnica bude željela komunicirati s javnosti, tada ćemo objaviti više detalja - kaže Ivica Vrkić, direktor sektora marketinga Hrvatske lutrije.

Zagrepčanki će 20. siječnja biti uplaćen dobitak od 105 milijuna kuna. Najprije će se novac iz 14 zemalja sliti na račun Lutrije. Od 131 milijuna kuna izdvojit će se 26 milijuna kuna poreza Ministarstvu financija, a potom će dobitnici biti uplaćen ostatak novca.

Podsjetimo, sretnica iz Zagreba prvi je put uplatila online loto i to samo jednu kombinaciju. To ju je koštalo 15 kuna, a uplatila je dvije minute prije isteka roka. Izračunato je da je vjerojatnost za ovaj dobitak bila je 1:59,3 milijuna. Do sada je u Europi osvojeno 13 eurojackpotova. U Njemačkoj je bilo šest dobitnika, u Finskoj dva, a po jedan u Danskoj, Norveškoj, Sloveniji, Italiji te sada i u našoj zemlji. U Hrvatskoj svakog vikenda čak 100 tisuća građana igra Eurojackpot.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 15:11