PRVI PUT IZNIJELA SVOJU VERZIJU DOGAĐAJA

Fatalna ujna priznala: Nedostajalo mi je ljubavi i seksa, zato sam pustila nećaka u svoj krevet

SPLIT- Tog kobnog četvrtka kada je ubijen njezin suprug Domagoj Novoselnik (32) , Slađanu (27) koja je nakon čaše pjenušca zaspala pred televizijom u svom domu na Hvaru iz sna je probudio žamor i komešanje, vidjela je supruga Domagoja kako na prsima leži u lokvi krvi, a nad njim je klečao njezin ljubavnik, maloljetni nećak (17) njezina supruga koji je iz Petrinje došao kod ujaka i fatalne ujne provesti ljeto.

To su dijelovi njezina iskaza kojeg je dala pred istražnim sucem u Splitu.

Nije vidjela nož, ne zna je li Domagoj još bio živ. Pitala je mladića što se dogodilo, ali nije dobila odgovor. Istrčala je do susjedne kuće u kojoj je živjela njezina svekrva i radnici suprugove tvrtke SN graditeljstvo i završni radovi. Ostala je u kući, a jedan radnik odjurio je do Domagojeva doma, stigla je policija i Hitna pomoć, opisala je napokon Slađana istražnom sucu splitskog suda događaj koji je ovoga ljeta uzdrmao malo mjesto Vrisnik na otoku Hvaru.

Dosad se Slađana pravdala da nije u mogućnosti iznijeti obranu jer je u teškom psihičkom stanju, a neko je vrijeme provela u psihijatrijskoj bolnici u Zagrebu. Slađanu tužiteljstvo tereti za suučesništvo u teškom ubojstvu koje je priznao mladi Petrinjac.

Pjenušac i film

Za to bi djelo, ako se dokaže njezin utjecaj na nećaka, mogla odležati do 40 godina, a nećak, budući da je maloljetan, do 10 godina.

Te su večeri, ispričala je Slađana istražnom sucu, sve troje bili pred televizijom, pijuckali pjenušac i gledali film koji je Slađani bio dosadan te je zaspala i nije vidjela kako se ubojstvo dogodilo.

Nikada suprugov nećak nije spominjao da bi Domagoja trebalo ubiti, porekla je Slađana riječi svoga maloljetnog ljubavnika iz iskaza koji je mladić dao policiji. Kasnije je pred istražnim sucem i maloljetni ljubavnik porekao svoje riječi.

Ona nikada nije govorila mladom Petrinjcu o svom odnosu sa suprugom, pa taj odnos, kojim nije bila zadovoljna, ne bi mogao biti poticaj na ubojstvo.

Često se svađali

Petrinjac je, naime, govorio kako je Domagoj tukao Slađanu te da ju je on želio zaštititi. Mladić je tvrdio da je njihova veza trajala od njegove četrnaeste godine, a fatalna ujna pak kaže da su u intimne odnose stupili tek prošle godine.

Prihvatila je mladićevo udvaranje jer joj je u braku nedostalo ljubavi i seksa, suprug je u svojoj tvrtki radio po cijele dane, kući je dolazio tek navečer. Sa suprugom se znala često posvađati i zbog Domagojeva odnosa s njegovom majkom.

Čak je i novac za hranu Slađana trebala tražiti od svekrve, s kojom nije bila u dobrim odnosima. Zbog loših odnosa s Domagojevim roditeljima s kojima su živjeli kada su se vjenčali Slađana se i bila razvela od svog supruga te vratila svojim roditeljima u Viroviticu. Vratila se na Hvar uz suprugovo obećanje da će živjeti sami.

Slađana je priznala i intimne odnose s jednim od suprugovih radnika od prije više godina, a za tu je njezinu aferu znao i pokojni Domagoj.

Ujna je, priznaje, htjela voditi ljubav s maloljetnim nećakom i ranije, ali mladić je to odbijao. Čak su i spavali u istoj postelji, ali mladi Petrinjac ipak nije poklekao sve do prošle godine. Od tada su izmjenjivali nježnosti dva puta tjedno.

Nisu planirali budućnost

Bila je zaljubljena u dječaka, ali nisu planirali zajedničku budućnost. Pokojni je Domagoj ovog ljeta shvatio da se između njegova omiljenog nećaka i njegove supruge odvija romansa. Nekoliko dana uoči ubojstva Domagoj se posvađao s nećakom, opalio mu je pljusku. Slađana to nije vidjela, ali je kasnije suprugu rekla da bi bilo dobro da mladića pošalje kući u Petrinju i tako riješi problem. Večer uoči ubojstva i Slađana se svađala sa suprugom. Pobjegla je od kuće pješice, ali ju je ljubavnik pronašao. Nije te večeri vodila ljubav s mladićem, koji je tvrdio da su vodili ljubav cijelu tu noć, kući se vratila prije njega. Iste te večeri ponovno su se posvađali ujak i nećak.

Podsjetimo, mladić je priznao i policiji i istražnom sucu ubojstvo ujaka i ljubavnu vezu s ujnom koja je, prema mladićevim riječima, trajala od njegove 14. godine. U domu Novoselnikovih mladić je svake godine provodio ljetne praznike. Kazao je da je pokojni Domagoj Novoselnik nožem krenuo prema njemu, pohrvali su se, nećak je oteo Domagoju nož i zario mu ga u prsa tako snažno da je drška noža pukla. Toga su četvrtka svi troje bili u dnevnom boravku i pili šampanjac, pričao je dalje mladić. Domagoj je poželio voditi ljubav sa Slađanom koja je to odbila pa ju je suprug udario po stražnjici.

Mladić je prigovorio ujaku i izašao na terasu pušiti cigaretu. Kad je popušio, vraća se u dnevni boravak, a Domagoj uzima nož i kreće k njemu.

Pohrvali su se, mladić je ujaku oteo nož i zabio mu ga u prsa. Oboje su pali na pod. Kad je Domagojeva supruga Slađana (27) vidjela da su oboje na podu, izašla je iz kuće i priskočila do jednog od radnika Domagojeve tvrtke SN graditeljstvo i završni radovi.

U pritvoru od 1. srpnja

Slađana se više nije vraćala kući, a radnik je došao do mjesta ubojstva i rekao mladiću da izađe iz kuće. Radnik je pozvao Hitnu pomoć koja je stigla za 15 minuta, a za to vrijeme Domagoj je iskrvario te su liječnici mogli samo konstatirati smrt, svjedočio je mladić o ubojstvu. Mladić i njegova ujna u pritvoru su od 1. srpnja. Kako prema zakonu maloljetnik ne može provesti u pritvoru dulje od tri mjeseca bez optužnice, Državno bi odvjetništvo trebalo podignuti optužnicu najkasnije do 1. listopada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 20:55