BRANKO ROGLIĆ

FINANCIJER MOSTA RAZOČARAN 'Nisu smjeli izbaciti Prgometa bez razgovora s njim. Ako se raspadnu, više im neću dati novac'

 Darko Tomaš/CROPIX

Jedan od financijera Mosta, Branko Roglić, razočaran je potezima koje vuče hrvatski ‘treći put’.

- Razočaran sam Mostom: ako se 19 ljudi, o čijem ponašanju ovisi naša budućnost, nije u stanju dogovoriti, onda je to tragično. Podržavam reforme, ali ako se Most raspadne, onda im više neću dati novac - poručio je Roglić, koji je Most u izbornoj kampanji pomogao sa 20.000 kuna. Vlasnika Orbica i jednog od osnivača HUP-a razočarao je čitav niz poteza Mosta, opcije za koju očekuje da će postati hrvatska inačica Stranke modernog centra Mire Cerara u susjednoj Sloveniji.

Most, napominje Roglić, mora ostati jedinstven i ući u izvršnu vlast kako bi jamčio provedbu reformu. S kim će Most na kraju koalirati i hoće li se stvarati velika koalicija, to je, naglašava Roglić, stvar njihove procjene koje su stranke sklone provedbi reformi. Roglića je neugodno iznenadio i sukob koji se događa u Mostu.

- Ne podržavam da Prgomet samostalno pregovara s Milanovićem. No, nisu ga smjeli ni izbaciti a da s njim nisu ni razgovarali - zaključuje Roglić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 05:10