AFERA FIMI-MEDIA

FOTO Polančec: 'Maček mi je rekao - Što manje pitaš, to bolje za tebe!'

Polančec tvrdi da nije imao nikakvih saznanja ni o 'suradnji' Fimi-medije i HDZ-a kao ni o crnim donacijma
 Ronald Goršić/CROPIX

NOVO 10:30 - Bivši potpredjednik Vlade RH i nekadašnji član predsjedništva HDZ-a, Damir Polančec, svjedočio je danas na Županijskom sudu u nastavku suđenja bivšem premijeru Ivi Sanaderu i ostalim optuženim u aferi Fimi-media.

Polančec međutim nije imao nikakvih saznanja ni o 'suradnji' Fimi-medije i HDZ-a kao ni o crnim donacijma.

Naveo je da se na sjednicama predsjedništva raspravljalo o odabiru pjevača na predizbornim kampanjama, ali ne o visini honorara ni o načinu plaćanja. Rekao je da se nikad nije raspravljalo ni o kupovini medija.

- Raspravljalo se primjerice o uređivačkoj politici Hrvatskog lista. Predsjednik i neki članovi predsjedništva imali su pritužbe prema Ratku Mačeku i tražili su od njega da nešto učini u pogledu takve uređivačke politike, ali nije bilo govora o ulasku u vlasništvo, izjavio je Polančec dodajući da je isto tako raspravljalo o mreži lokalnih medija, ali samo kao sredstvu za provođenje promidžbe.

Polančec je naveo kako se ne sjeća da se na sjednicama predsjedništva raspravljalo o financijskom planu, završnom računu stranke niti o nalazu Državnog ureda za reviziju. Naveo je samo da je Ivan Šuker spominjao neke pritužbe, ali bez prezentacije samog nalaza.

Potvrdio je da je jednom prilikom u pauzi sjednice predsjedništva glasno prijmjetio 'Nije li ovakav ketering malo pretjeran', te mu je Ratko Maček, kaže Polanečec, u šali uzvratio: 'Ako si gladan, najedi se. Što manje pitaš, to bolje za tebe.'

Dodao je da je Catering negdje 2007. godine jednostavno bio na višoj razini što se tiče količine i vrsta jela u odnosu na ranije zakuske koje su imali za vrijeme sjedica u stranci.

Polančec je, kazao je, jednom prilikom vidio neke članove stranke kako izlaze iz jedne stranačke prostorije koja je inače bila zaključana.

Na pitanje tko su oni Maček mu je odgovorio da su to njihovi aktivisti koji su aktivni na društvenim mrežama i Internetu te da im oni osiguravaju dovoljan brroj glasova prilikom gostovanja u 'Otvorenom' i slično. Maček mu je rekao da se te ljude za njihove 'usluge' i adekvatno plaća.

Na pitanje zastupnice optužbe zašto kao član predsjedništva stranke nije na sjednicama predsjedništva postavio pitanje o financiranju skupog cateringa i slično, Polančec je odgovorio: - I ja sam sebi danas postavljam puno pitanja 'zašto nisam' ali eto nisam.

----------------------------------------------------

ZAGREB - Svjedočenjem bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca na zagrebačkom Županijskom sudu trebalo bi se nastaviti suđenje u slučaju Fimi medija u kojemu se HDZ, njegov bivši čelnik i premijer Ivo Sanader i troje bivših stranačkih dužnosnika tereti za nezakonito izvlačenje 70-ak milijuna kuna iz državnih tvrtki i institucija i punjenje HDZ-ovog "crnog fonda".

Sanader i njegov bivši glasnogovornik Ratko Maček odbacuju optužbu, odvjetnici HDZ-a tvrde da su se nezakonitosti dogodile bez znanja stranačkih tijela, a bivši HDZ-ov rizničar Mladen Barišić, bivša stranačka blagajnica Branka Pavošević i vlasnica marketinške agencije Fimi medija Nevenka Jurak priznali su optužbe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 19:20