NEMAR

FOTO: SRAMOTA NA DRŽAVNOJ CESTI Amaterski zakrpali rupe na kolniku, a asfalt mrtvi-hladni istresli u obližnji potok: 'Ovo je pravo ruglo!'

 D.K. / POŽEGA.EU

- Počeli su s radovima na Državnoj cesti D51 od Brestovca prema Zakorenju prije gotovo tjedan dana i ostavili su pravo ruglo na cesti - prepričavaju ogorčeni mještani Zakorenja portalu Požega.eu, ali i vozači koji su u tom trenutku prolazili i ukazivali nam na problem i rupe na sredini ceste preko kojih moraju prijeći.

Dodaju i kako su asfaltirali kada je bila temperatura ispod nule i do minus pet pa se pitaju da li je moguće da takav asfalt ostane te mogu li se na takav način kvalitetno izvesti.

D.K. / POŽEGA.EU

- Neki vozači ne znaju da su na cesti tako velika oštećenja. Ne uspore dovoljno i gotovo da im otpadaju kotači – prepričava jedan od vozača, a da je doista tako i uvjerili su se novinari portala.

Da stvar bude još gora - na više mjesta od Brestovca do Zakorenja izrezali su cestu na kojoj su sada rupe, a i ona oštećenja koja su krpali bolje da i nisu jer otpadaju komadi asfalta.

D.K. / POŽEGA.EU

D.K. / POŽEGA.EU

S pravom se pitao jedan vozač koji se zaustavio zar je ovo državna cesta kojom gotovo tisuću vozila prođe dnevno. - Nitko ne vodi brigu o ničemu, to je sramota - dodao je jedan ogorčeni vozač koji svakodnevno nekoliko puta prođe tom dionicom.

Kako doznajemo nositelj radova su Hrvatske ceste. Prometna signalizacija koja je postavljena srušena je ili je u jarku pa se s pravom može zaključiti da ne postoji ni redovita ophodnja u Hrvatskim cestama koja bi trebala otklanjati nepravilnosti i postaviti znakove kako bi signalizirali vozačima da trebaju usporiti i povećati pozornost.

D.K. / POŽEGA.EU

Da stvar bude još gora, višak asfalta nakon asfaltiranja završio je, ni manje ni više, nego u obližnjem potoku čime je onečišćen okoliš i prouzročen ekološki incident.

D.K. / POŽEGA.EU

D.K. / POŽEGA.EU

D.K. / POŽEGA.EU

Upit o navedenojm slučaju poslali smo u Hrvatske ceste, a njihov ćemo odgovor objaviti po primitku. Do tada, oprezno vozite na toj dionici državne ceste, poručuju iz Požega.eu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 09:47