'ROAD TO NOWHERE...'

Nitko ne zna zašto je Koprivnica dobila cestu koja vodi u - dvorište

 Ivica Barač / Podravski list

Ivan Lončarić, predsjednik mjesnog odbora, kaže da Grad redovito čisti cestu kad zapadne snijeg, ali i dalje ne zna gdje vodi i tko bi se njome trebao voziti

Jedna svježe asfaltirana cesta u Koprivnici s urednom horizontalnom i vertikalnom signalizacijom prva je asocijacija na svevremeni hit Talking Headsa. Fotografija te prometnice odmah nas je podsjetila na stihove po kojima je frontman popularne glazbene skupine David Byrne posebno poznat: “We’re on a road to nowhere...”.

Doista, to je cesta koja vodi - nikamo. Završava par metara prije velike obiteljske kuće i nikome pod milim bogom nije jasno što ta 300 metara duga “slijepa asfaltna zmija” tamo radi. I da stvar bude ljepša, uzduž tih 300 metara ceste nema nijedne kuće, potleušice, odvojka, štanda s povrćem.

- Pogledajte, ovo je asfaltirano lani. Pojma nismo imali u mjesnom odboru za obnovu ove ceste. Zašto su baš ovo asfaltirali - čudi se Ivan Lončarić, predsjednik Mjesnog odbora Herešin, koprivničkog prigradskom naselja na čijem je području ta neobična atrakcija.

Kaže kako je redovito čiste kad zapadne snijeg, a sad su posipani i sitni kamenčići radi sigurnosti, valjda da auti ne kližu. Možda bi, veli, shvatio da je cesta asfaltirana za potrebe mrtvačnice i prilaza budućem parkiralištu da glavni ulaz već ne postoji - s druge strane.

- Prometnica u Zagorskoj ulici koja vodi prema groblju sagrađena je nakon gradnje nove mrtvačnice na groblju. Napravljena je za potrebe osiguranja prometnog pristupa novosagrađenoj mrtvačnici, a u skladu sa zahtjevima Vijeća mjesnog odbora - službeno su objasnili iz Gradske uprave, ma što to značilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 03:14