PREKRŠILA PRAVILA

GLASNOGOVORNICI UKRALI SLUŽBENI AUTO 'Imala sam dozvolu voziti ga van radnog vremena'

Službeni automobil 24 sata dnevno na raspolaganju imaju samo ministar i njegov zamjenik, dok ga njihovi pomoćnici mogu koristiti samo za službene potrebe za vrijeme radnog vremena
 Wikipedia/LinkedIn

Službeni automobil Ministarstva zaštite okoliša i prirode, Golf 4 zagrebačkih registracijskih oznaka, ukraden je u ulici Remetski Kamenjak na Medveščaku, između 22. i 23. prosinca između 11 i 10,15 sati 2013. godine.

Ono što je sporno u cijeloj priči jest da je automobil bio parkiran ispred kuće glasnogovornice ministarstva, Dijane Sušac, a sudeći po prijavljenom vremenu krađe, ključevi službenog vozila u njezinim rukama bili su cijeli vikend.

Iz PU zagrebačke za Jutarnji su kazali kako su u prosincu 2013. objavili da je automobil ukraden, te da je oštećeno tijelo državne uprave za oko 123 000 kuna.

Naime, Zmajlovićeva glasnogovornica, nije imala pravo na korištenje automobila u privatne svrhe. Prema odluci Vlade službeni automobil 24 sata dnevno na raspolaganju imaju samo ministar i njegov zamjenik, dok ga njihovi pomoćnici mogu koristiti samo za službene potrebe za vrijeme radnog vremena.

Ukradeni automobil koji se u nedjelju nalazio ispred kuće glasnogovornice ministarstva još uvijek nije pronađen.

Glasnogovornica: Ministar mi je dao pravo na korištenje vozila posebnom Odlukom

U redakciju nam se javila i glasnogovornica Sušac priopćenjem:

"Osoba koja obavlja posao glasnogovornika ministarstva je državni službenik. Kao glasnogovornica, službeni automobil koristim sukladno „Odluci o korištenju službenog automobila od 21. studenog 2012. godine“, temeljem članka 39. i članka 74. Zakona o sustavu državne uprave i „Odluke o uvjetima korištenja službenih osobnih automobila, mobilnih telefona, redovnih zrakoplovnih linija, poslovnih kreditnih kartica, sredstava reprezentacije, te načinu odobravanja službenih putovanja 5/12 i 128/12“. Službeni automobil dodijeljen mi je na korištenje 24 sata dnevno zbog opisa posla kojeg obavljam, a ono uključuje cjelodnevnu dostupnost radnim danom i vikendom.

Na godišnjem odmoru suprug i ja bili smo s privatnim automobilom."

Inače, Sušac je jedina glasnogovornica nekog od ministarstava kojoj je odobreno 24-satno korištenje službenog vozila. Iako nam je, na zahtjev, Odluku ministra dostavila u samo nekoliko minuta, nije odgovorila na upit zašto niti jedan njen kolega iz drugih ministarstava nije dobio isto pravo kao i ona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 16:56