OŠTRA MJERA

SKANDAL NA PLITVICAMA Bertović nije samo smijenjena s mjesta ravnateljice - dobila je i otkaz

Njezinog zadnjeg radnog dana prijavili su je policiji zbog nelegalnog iznošenja poslovne dokumentacije iz trgovačkog duštva, zbog čega je u Karlovcu bila zaustavljena i odvezena u policiju na obavijesni razgovor
 Robert Fajt / CROPIX

PLITVIČKA JEZERA - Lidija Bertović nije samo razriješena dužnosti s mjesta ravnateljice Jave ustanove Nacionalni park Plitvička jezera, već je dobila i otkaz ugovora o radu, potvrdili su nam u Ministarstvu zaštite okoliša, koje upravlja našim nacionalnim parkovima te imenuje ravnatelje. Svi ravnatelji koji su vodili Plitvice u posljednjih nekoliko desetljeća naime, i nakon razrješenja, ostajali bi raditi na Plitvicama, na poslovima u skladu s njihovim profesionalnim referencama, ili, primjerice, kao savjetnici. Lidija Bertović nije bila te sreće.

Podsjetimo, ministar Zmajlović ju je smijenio jer je bio nezadovoljan njezinom vizijom i strategijom razvoja našeg najposjećenijeg i najpoznatijeg nacionalnog parka. Angažman Lidije Bertović pratile su priče o rastrošnosti, a u javnosti je najjače odjeknula ona o nabavci 600.000 kuna vrijednog terenca, od čije je kupnje ipak ravnateljica odustala pristisnuta medijima, ali i osobno ministrom Zmajlovićem.

Njezinog zadnjeg radnog dana prijavili su je policiji zbog nelegalnog iznošenja poslovne dokumentacije iz trgovačkog duštva, zbog čega je u Karlovcu bila zaustavljena i odvezena u policiju na obavijesni razgovor.

Tada je izjavila da će stvar istjerati sudskim putem, a na medijske pozive više ne odgovara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 11:59