IZVANREDNA KONFERENCIJA ZA NOVINARE

GORAN MARIĆ O DETALJIMA AFERE 'BRAT': 'Nedopustivo je da ga se obilježava samo zato jer je nečiji brat - jel' ovdje zabranjeno imati brata?'

 Goran Mehkek / CROPIX

'Nisam ničim utjecao na imenovanje moga brata. On nije dobio funkciju u HŽ-u, on se odrekao funkcije da se mene ne napada. Ništa nije dobio što mu po stručnosti ne pripada. To je njegova stvar, nisam siguran da bih i ja to napravio. Zbog njega se ne mijenjaju uvjeti, ni pravilnici on po stručnosti ima na to prava', rekao je na početku izvanredne konferencije za novinare Goran Marić, koji je pressicu sazvao kako bi pojasnio najnoviju aferu oko zapošljavanja vlastitog brata, Svetimira Marića.

'Njemu ne trebam ja da ga guram, njegov životopis je besprijekoran. Diplomirani je inžinjer i provjereni kadar sustava HŽ-a. Malo jer pojedinaca koji nisu kompromitirani u tom sustavu, no on je jedan od njih. Nije preprodavao nekretnine, nabavljao nagibne vlakove...

Menadžerski status je imao i prije nego li sam ja napravio ikakav politički korak. Ovo što se događa - ovo podcjenjivanje pa čak i vrijeđanje... Što bi se dogodilo da ima brata koji radi u bolnici? Nedopustivo je da ga se obilježava samo zato jer je nečiji brat - jel' ovdje zabranjeno imati brata', upitao se Goran Marić.

'Čujem šale da sam se u korizmi odrekao brata - ali ja ga se nikad neću odreći brata. No to teže razumije Twitter generacija.

Što da poručim još jednom bratu, najstarijem Anti. On je dragovoljac Domovinskog rata i bez posla je i vjerojatno ga nikad neće ni dobiti. No mene sve ovo neće zaustaviti da odradimo posao do kraja', rekao je na kraju izvanredne pressice Goran Marić.

Podsjetimo, brat ministra Gorana Marića, Svetimir Marić, dao je u četvrtak ostavku na mjesto člana Uprave društva Tehnički servisi željezničkih vozila.

'Zbog uvida u sve refleksije u javnosti, kojima je stvorena atmosfera medijskog linča zbog navodnog sukoba funkcije moga brata Gorana, ministra u Vladi RH,, i mog imenovanja- povlačim svoj pristanak na obnašanje dužnosti člana Uprave Tehnički servisi željezničkih vozila d.o.o.', stoji u priopćenju Svetimira Marića glede okolnosti koje su nastale odlukom Skupštine društva Tehnički servisi željezničkih vozila d.o.o. o njegovu imenovanju članom Uprave tog društva.

Svetimira Marića prošlog je tjedna članom Uprave imenovao direktor tvrtke HŽ Putnički promet Robert Frdelja.

S. Marić je na to mjesto došao direktno s Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, gdje se evidentirao 30. siječnja nakon što je dobio otkaz u tvrtki Tersus Eko, također tvrtki HŽ Putničkog prometa. Prethodno je s mjesta člana Uprave smijenjen Nenad Postružin koji je na to mjesto imenovan u travnju prošle godine.

Ministar G. Marić optužen je da je bratu sredio imenovanje u Upravu državne tvrtke, što je ovaj ekspresno demantirao tvrdeći da nema veze s tim. S. Marić je pak poručio da otkad mu je brat imenovan za ministra nema ni njegov broj telefona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 01:48