SVETIMIR MARIĆ

OTIŠAO 'POD PRITISKOM JAVNOSTI' Brat Gorana Marića više ne radi u HŽ-ovoj tvrtki

 Goran Mehkek / HANZA MEDIA

Svetimir Marić, brat ministra Gorana Marića, dao je u četvrtak ostavku na mjesto člana Uprave društva Tehnički servisi željezničkih vozila nakon što su mediji otkrili da je s burze doveden na tu poziciju.

“Zbog uvida u sve refleksije u javnosti, kojima je stvorena atmosfera medijskog linča zbog navodnog sukoba funkcije moga brata Gorana, ministra u Vladi, i mog imenovanja, povlačim svoj pristanak na obnašanje dužnosti člana Uprave Tehnički servisi željezničkih vozila d.o.o.”, stoji u priopćenju koje je ujutro poslao medijima.

Marić navodi da je od 34 godine radnog iskustva u sustavu HŽ-a proveo više od 25 godina te je u toj tvrtki najviše gradio i stekao profesionalni životopis. Dodaje da je u sustavu HŽ-a u pet mandata obnašao menadžerske dužnosti (oko 18 godina), a izvan sustava HŽ-a još pet godina.

“Osoba sam s punom materijalnom i moralnom odgovornošću te profesionalac s osobnim integritetom i uspješnim rukovodnim iskustvom. Stoga odbijam bilo kakvu moralnu opterećenost nastalu činom mog imenovanja kako mene osobno tako i mog mlađeg brata Gorana i njegove dužnosti na mjestu ministra u Vladi”, piše S. Marić u priopćenju.

Na konferenciji za novinare u Ministarstvu državne imovine javnosti se obratio i Goran Marić.

- Nisam ničim utjecao na imenovanje brata, a njegova ostavka pokazuje da to ne podržava njegov habitus. Nije dobio funkciju u HŽ-u zato što je moj brat, odrekao se funkcije da se mene ne napada. Ništa nije dobio što mu po stručnosti ne pripada. To je njegova stvar, nisam siguran da bih i ja to napravio - poručio je ministar Goran Marić.

Neslužbeno doznajemo da je Svetimir Marić u četvrtak poslijepodne viđen u zgradi uprave Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET), nakon čega su krenule glasine da mu je ekspresno dogovorena pozicija u toj podružnici Zagrebačkog holdinga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 09:07