GRADI PEZ PAPIRA

Građevinska inspekcija zatvorila gradilište 'Goršićeva doma'

Karlovac, 110510.Gradjevinska inspekcija zatvorila je Dom u Turanjskim Goljakima jer je izgradjen bez gradjevinske dozvole; predsjednik gradske cetvrti Turanj - Goljaki je drzavni tajnik u MORH-u Zeljko Gorsic.Foto: Mario Pusic / Cropix
 Mario Pusic / CROPIX

KARLOVAC - Građevinska inspekcija zatvorila je gradilište 'Goršićeva Doma', društvenog doma u Turanjskim Goljakima čija se izgradnja odvija pod patronatom državnog tajnika u MORH-u Željka Goršića. Gotovo u cijelosti dovršeni objekt obilježen je znakom koji zabranjuje svaki daljnji nastavak gradnje.

- Građevni inspektor izvršio je 26. travnja uviđaj na licu mjesta na građevini koja se gradi Turanjskim Goljakima, čiji je investitor jedinica mjesne samouprave Gradska Četvrt Turanj iz Karlovca. Dana 4. svibnja inspektor je saslušao predstavnika investitora Željka Goršića i tom prilikom je utvrdio da investitor gradi poslovnu građevinu za potrebe kulturnih, društvenih i vjerskih aktivnosti, bez pravomoćnog rješenja o uvjetima građenja. Inspektor je zatvorio gradilište, te je u tijeku izdavanje rješenja. Napominjemo da se inspekcijsko rješenje može donijeti tek nakon svih pravilno utvrđenih činjenica - stoji u odgovoru Ministarstva zaštite okoliša, graditeljstva i prostornog uređenja.

Inače, novinari Jutarnjeg otkrili su cijeli niz nepravilnosti u gradnji ovog objekta, od toga da su ga gradili vojnici Inženjerijske pukovnije, do toga da je struja za radove ukradena s dječjeg igrališta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. lipanj 2024 08:38