NOVI SUKOB U KARLOVCU

HDZ-ovac oduzeo riječ Vukelićevoj tajnici pa, 'stisnut', dao ostavku

ARHIVSKA FOTOGRAFIJA:Karlovac 100609.Predsjednik Gradskog vijeca Karlovca i dugogodisnji HDZ-ovac dao je neopozivu ostavku na sve funkcije jer su mu u stranci zamjerili da je na raspravama u vijecnici premekan prema oporbi, a pretvrd prema HDZ-ovcima.Foto: Mario Pusic / CROPIX
 Mario Pusic / CROPIX

KARLOVAC - Dr. Željko Gojšić (HDZ) podnio je neopozivu ostvku na mjesto predsjednika karlovačkog Gradskog vijeća, potpredsjednika Gradskog odbora HDZ-a i svih dužnosti koje obnaša u stranci razočaran, kako kaže, stalnim kritikama 'zbog popustljivosti prema oporbi' koje su na njegov račun stizale iz redova vlastite stranke.

Gojšić je slovio kako jedan od najmoćnijih karlovačkih HDZ-ovaca, koji je u vrhu te stranke još od početka devedesetih. Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća u nekoliko je navrata oduzeo riječ HDZ-ovim vijećnicima, među kojima je posebno oštar bio prema Stjepanu Turkoviću, direktoru gradskog poduzeća Zelenilo, te Daliborki Jurković, tajnici kabineta ministra obrane Branka Vukelića i predsjednici Kluba vijećnika HDZ-a.

To je, očito je, bio potez koji je Gojšića stajao svih stranačkih dužnosti.

Ministar: To moramo riješiti

- U stanki posljednje sjednice Vijeća hitan sastanak Kluba vijećnika sazvala je Daliborka Jurković, gdje je rekla da moja retorika u vođenju Vijeća nije u redu i da se tu stanje mora drastično promijeniti. Ja sam već tada, a bilo je to 29. travnja, otvoreno rekao da način vođenja sjednica smatram profesionalno ispravnim i da ga ne namjeravam mijenjati. Gospođa Jurković i još neki vijećnici su inzistirali u svojim stavovima pa sam ja već tada najavio ostavku - rekao nam je Željko Gojšić.

Tri dana nakon ključne sjednice Gradskog vijeća, u nedjelju 2. svibnja, novinar Jutarnjeg lista bio je na kavi u Caffe baru Edison, gdje su na terasi stol do njega sjedili ministar obrane Branko Vukelić, član Županijskog odbora HDZ-a, te Stjepan Turković. Njima se u jednom trenutku nakratko pridružila i Daliborka Jurković, glavna tema razgovora bio je upravo Željko Gojšić.

- To je nedopustivo i to moramo riješiti - bio je komentar Branka Vukelića.

Vukelić i Gojšićeva supruga osnovali tvrtku

- Ne bih kometirao to što ste čuli (glasan smijeh) jer je takav dogovor s predsjednikom Gradskog odbora Damirom Jelićem. Ministar i ja vas, moram priznati, nismo primjetili, ali moram reći da sam sve do nedavno vrlo korektno surađivao s Gojšićem. To je sve što vam zasad mogu reći - komentirao je Turković.

Zanimljivo je da je Renata Gojšić, supruga predsjednika Vijeća u ostavci, 1995. godine zajedno sa Brankom Vukelićem osnovala poduzeće ENA koje od tada redovito pobjeđuje na natječajima za održavanje javne gradske rasvjete, a dodjeljuju mu se i drugi izdašni poslovi u Karlovcu.

Vukelić je u međuvremenu formalno istupio iz poduzeća, no i dalje kruže informacije kako je posredno zadržao suvlasnički udio u toj tvrtki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 23:15