BITKA ZA PANTOVČAK

HDZ NEZADOVOLJAN HTV-om Hoće li Kolinda bojkotirati dvoboj na javnoj televiziji?

Posljednje TV sučeljavanje predsjedničkih kandidata zakazano je za petak navečer na HTV-u
 Marko Todorov/CROPIX

Navodno nisu bili zadovoljni načinom na koji je to HTV radio u prvom krugu, pa će pokušati, kaže naš izvor, dogovoriti ponešto drugačije uvjete sučeljavanja ako to bude moguće.

Mladen Pavić, glasnogovornik HDZ-ove kandidatkinje, kazao nam je jučer da su to spekulacije i da idu na sučeljavanje u petak.

Međutim, neki u HDZ-u otkrivaju da se razmišlja i o varijanti nedolaska na HTV.

- Naša kandidatkinja je apsolutno spremna otići na sučeljavanje, ali želimo imati iste uvjete kakvi su i na drugim televizijama, dakle model s jednim voditeljem, te pitanja koja se neće posebno dizajnirati za Josipovića, a posebno za Grabar Kitarović. Ne želimo nikakav reality show kakav je bio u prvom krugu. Sve ostalo ima veliku mogućnost manipulacije - kaže izvor iz HDZ-a.

Na pitanje što ako na HTV-u ne budu bili spremni mijenjati svoju emisiju, naš sugovornik kaže da će u tom slučaju Grabar Kitarović otkazati gostovanje.

- Ne mislim da bi to našoj kandidatkinji moglo naštetiti. Do sada se ionako pokazala najboljom u svim sučeljavanjima, a ide još na Novu TV i na Hrvatski radio - tvrdi naš izvor.

Ravnatelj programa HTV-a Saša Runjić kazao nam je jučer da će njihova emisija ići prema ranijem planu.

- Emisiju će raditi isti uredničko-voditeljski tim, jedino će scenografija biti ponešto drugačija, kao i dramaturgija emisije. Prvi put se radilo o simultanom predstavljanju kandidata, a ovo sada će tek biti prava debata. Ostalo su spekulacije, a što je u njihovu interesu da dođu ili ne - procijenit će sami kandidati. Za sada nitko nije službeno otkazao i mi ih u šminci HTV-a očekujemo u petak u 19.30 sati - kazao je Runjić.

Neslužbeno doznajemo da je iz oba stožera bilo pritisaka na HRT i izražavanja nezadovoljstva, a hoće li netko doista otkazati, znat ćemo u petak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 10:12