NUDI JAMSTVO

I KIKAŠ BI NA SLOBODU'Nema šanse da bi on utjecao nasvjedoke ili uništavao dokumente'

Miljević: 'Ljubičić sigurno neće uništavati dokumentaciju ili utjecati na svjedoke'
 Bruno Konjević, Boris Kovačev/CROPIX

USKOK neće uspjeti na sudu podignuti optužnicu protiv 16 osumnjičenika u aferi Agram i pokrenuti suđenje, uvjeren je odvjetnik Veljko Miljević koji brani Slobodana Ljubičića Kikaša.

- Optužbe nemaju veze sa stvarnošću. Nemam druge taktike nego iznositi činjenice i ponavljati ih kao maloj djeci. Spreman sam i mogu već sada iznijeti završni govor, kaže Miljević.

Žalba u pripremi

Odvjetnik upravo priprema žalbu na rješenje o pritvoru te jamčevinu koju će ponuditi sudu. Uvjeren je da će sud njegova branjenika pustiti da se brani sa slobode jer, kako kaže, nema šanse da bi Ljubičić uništavao dokumentaciju ili utjecao na svjedoke.

- Upravo sam bio sa svojim branjenikom. U relativno je normalnom stanju, prvi se put od nedjelje normalno naspavao. Dogovorili smo se da ćemo se žaliti, rekao je odvjetnik Miljević.

Boris Kovacev / CROPIX / BORIS KOVACEV
Zagreb, 201014.Gajeva.Zbog uhicenja u Aferi Agram, sjediste USKOK-a izlozeno je velikoj medijskoj paznji.Na fotografiji: Veljko Miljevic, odvjetnik Slobodana Ljubicica.Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Većina dala iskaze

- Uostalom, većina svjedoka već je dala iskaze, a sigurno ne postoji ni opasnost od ponavljanja djela. Ako i ima razloga - onda to treba zamijeniti jamčevinom, tvrdi Miljević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 08:20