PLEMENITI POTEZ

'IMAM HRABROST I OTVORENO SRCE. IDEM U AFRIKU!' Mlada Osječanka ide u Keniju pomagati djeci u sirotištu

'Tisuće kilometara udaljenosti od kuće, obitelji i prijatelja, strah od bolesti poput hepatitisa A i malarije nisu ništa u usporedbi s odličnim osjećajem kada znaš da ćeš ispuniti jednu od najvećih želja', kaže Mia
 Facebook

OSIJEK - Tisuće kilometara udaljenosti od kuće, obitelji i prijatelja, strah od bolesti poput hepatitisa A i malarije nisu ništa u usporedbi s odličnim osjećajem kada znaš da ćeš ispuniti jednu od najvećih želja i mjesec dana davati najbolje od sebe te pomagati djeci u afričkom sirotištu “Watoto Wa Baraka”.

Tako govori 26-godišnja Osječanka Mia Dragović za Glas Slavonije dok pakira kofere i kreće u Keniju .

Mlada se Osječanka humanitarnim radom bavi kroz cijelo školovanje i posao u Programu Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP), a kako kaže, motivacija za ovakav pothvat pojavila se kada je prije dvije godine vidjela Ivanu Parlov iz Kolajne ljubavi kako na TV-u priča o svojim iskustvima u Tanzaniji.

- Tada sam shvatila da moj san doživljaja Afrike i pomaganja može biti realiziran, kaže Mia. Iako joj je Afrika odmalena izgledala nedostižno, Mia je za samo mjesec dana došla od ideje do realizacije puta.

- Kako i inače biva s najljepšim stvarima u životu bitna je čvrsta odluka, hrabrost i otvoreno srce, a sve ostalo će doći samo od sebe, kaže Mia Dragović.

Osnovni razlozi za put u ovu siromašnu afričku zemlju za Miju su ponaprije odmor od tehnologije i prebrzog tempa današnjice, vraćanje osnovama življenja, ali i poticaj drugima da se odvaže na nešto slično jer pomaganje drugima nema cijenu.

Na vijest o svom pothvatu Mia je naišla samo na pozitivne reakcije prijatelja i obitelji, piše Glas Slavonije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 01:15