KOŠARICE DILJEM SVIJETA

INFOGRAFIKA Karta svijeta ženskog dekoltea: Najveće grudi imaju Skandinavke i Ruskinje, a HRVATICE su odmah iza njih!

ZAGREB - Karta svijeta dubine ženskog dekoltea, koji su napravili Nijemci, otkrila je da na toj top-listi uvjerljivo vode Ruskinje i Skandinavke. Najmanje grudnjake nose Kineskinje i dio Afrikanki. A gdje su u toj priči Hrvatice?

Reklo bi se, na odličnom drugom mjestu. Naime, odmah iza Skandinavki i Ruskinja, čije su košarice grudnjaka, konfekcijskim rječnikom, DD ili long size, svjetski mjeritelji Hrvaticama su izmjerili košarice D, a prednjače Ličanke.

Veličina košarice

Kineskinje i Afrikanke nose najmanje grudnjake - one košarica A ili B. Dakle, Hrvatice prosječno imaju impozantnu veličinu grudi, tzv. D košarice, što znači da samo malo zaostaju za Skandinavkama, a uz bok su primjerice Njemicama.

Pomoć ‘plastičara’

I žene u Bosni i Hercegovini također su obdarenog poprsja, a one u Srbiji uglavnom nose grudnjake C košarica, kao i Slovenke.

Bit će da zato posljednjih godina, poglavito Beograđanke, često traže pomoć plastičnih kirurga ne bi li povećale poprsje, a glavna izložbena ulica ona je Strahinjića bana koju Beograđeni “od milja” zovu silikonska dolina. A kako stručnjaci određuju veličinu grudi, odnosno grudnjaka?

Za to su bitne dvije mjere. Prva je promjer grudi koji se uvjetno tumači kao promjer šalice.

Posebne narudžbe

Tako je promjer od 12 do 14 centimetara košarica A, a od 14 do 16 košarica B, dok je košarica C promjera od 16 do 18, a D i DD više od toga.

Za grudnjak je važan i promjer prsišta koji se mjeri ispod grudi, i to je mjera koja se na grudnjaku ispisuje kao 70, 75, 80....

No kad je riječ o grudima, sve je relativno, pa i njihova izvornost. Mogućnosti su nevjerojatne; mogu se tek malo podići ili ljepše oblikovati, a ima i ekstrema poput Sheyle Hershey za čije pregoleme umjetne grudi odavno ne postoji konfekcijski grudnjak.

Život na sjeveru

Bilo kako bilo, muška opsjednutost ženskim grudima nikad neće prestati pa će možda neki dobiti inspiracijum, prateći ovu kartu bujnosti ženskog poprsja, čak i za život na hladnom sjeveru.

Najbujnije poprsje imaju Ličanke

Visina, težina, ali i veličina grudi Hrvatica ipak se posljednjih pedeset godina promijenila, i to naviše. Tvrde to i hrvatski stručnjaci koji su proveli istraživanja želeći dokazati da se tome trebaju prilagoditi i konfekcijski brojevi.

Inicijator projekta Hrvatski antropometrijski sustav prof. dr. Darko Ujević kaže kako su Hrvatice danas više, deblje i imaju tanji struk u odnosu na svoje bake pa čak i majke, a bokovi su im isti kao u žena prije četrdesetak godina.

Tako je prosječna Hrvatica visoka 163 centimetra, ima 68,2 kilograma, opseg bokova joj je 105, a struka 86,1 centimetar, a promjena je zapažena i u grudima čiji je opseg čak impozantnih 98,8 centimetara.

Najbujnije poprsje imaju Ličanke, a najmanje grudnjake nose Brođanke, s opsegom od 95 centimetara. Kako je istraživanje provedeno na oko 30.000 osoba, smatra se da sadrži relevantne antropometrijske podatke.

Muškarci u Kongu imaju najveće penise, Azijati najmanje, a Hrvati su u sredini

“Idem u osmi razred i penis mi je dug 12 centimetara. Liječnik kaže da više neću rasti, ali me zanima hoće li mi penis ipak još rasti.” Tako izvjesni Ivor traži pomoć po forumima ne bi li mu netko mjerodavan ulio nadu da će njegov najvažniji organ ipak dobiti na dužini. Premda bi prosječni Korejci bili i prezadovoljni da su na mjestu našeg 15-godišnjaka, jer je njihov prosjek desetak centimetara, to Ivora sigurno ne bi utješilo.

Važni su i milimetri

No, da bi i Ivor i milijuni muškaraca diljem svijeta mogli vidjeti koji im je, centimetar više ili manje, krajnji domet veličine penisa, objavljena je tzv. svjetska mapa dužine penisa. Hrvati su sa 14,77 centimetara u zlatnoj sredini, zajedno sa Srbima čiji je prosjek oko deset milimetara duži. Ni najmanji, ni najveći, moglo bi se reći kad se pogleda ta mapa. Apsolutni primat sa 17,93 centimetra imaju muškarci u Kongu, a slijede u Gani (17,31) i Venezueli (17,03).

Tehnika kao utjeha

Europski prvaci su Mađari sa 16,51, a slijede ih Francuzi sa 16 te Česi sa 15,89 centimetara prosječne dužine. Muškarcima koji su pri dnu te svjetske mape, poput Kineza, Indijaca i Korejaca koji nose neslavnu titulu “najkraćeg” s manje od deset centimetara, uvijek preostaje utjeha “sjajnog tehničara”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 14:11