ČELNIK HNS-A

IVAN VRDOLJAK 'Četiri su opcije sada u igri, jedna od mogućnosti je i stvaranje Vlade nacionalnog jedinstva. Ne želimo nove izbore!'

 Dragan Matić / HANZA MEDIA

Javnosti se danas obratio i čelnik HNS-a Ivan Vrdoljak, koji je naglasio kako HNS neće ući u Vladu s HDZ-om.

- Prestanite nas gurati u tu priču, to prelazi same granice dobrog ukusa, rekao je.

- Očekujemo da će premijer Plenković najaviti da ima parlamentarnu većinu i bez Mosta, jer se nalazimo u krizi koja zahtijeva stabilnost. HNS uopće ne priželjkuje parlamentarne izbore zato što treći izbori u 18 mjeseci potpuno ugrožavaju politički sustav.

- Treba jasno reći i kako je ovo drugi put da je čitava Hrvatska postala žrtvom odnosa HDZ-a i Mosta, i to u trenutku koji je vrlo bitan za Hrvatsku, kazao je Vrdoljak i dodao kako je Vlada nacionalnog jedinstva spomenuta 'isključivo kao jedna od teoretskih opcija', a ne kao nešto što njegova stranka priželjkuje. Tvrdi kako su, osim spomenute opcije, sada mogući i stvaranje nove većine, manjinska Vlada, ali i novi izbori.

- HNS ne želi nalikovati hijenama koje u ovom trenutku žele raskomadati neko meso, nego u ovom trenutku želimo dati svoj doprinos jednom jasnom političkom porukom da nam je na prvom mjestu stabilnost ove zemlje, rekao je Vrdoljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:30