BIVŠI PREDSJEDNIK

JOSIPOVIĆ BI S SDP-om NA ZG IZBORE? Dio stranke protiv: 'A što bi on u Gradskoj skupštini?' IZVORI BLISKI JOSIPOVIĆU 'Razmišlja i o Pantovčaku...'

 Boris Kovacev / CROPIX

Mjesta na listi SDP-a i HNS-a koji planiraju zajednički izlazak na izbore u Zagrebu traži, neslužbeno doznajemo, i Naprijed Hrvatska, stranka bivšeg predsjednika države Ive Josipovića.

Šef SDP-a Davor Bernardić, neslužbeno doznajemo, redovito se sastaje s Josipovićem koji bi sa SDP-om želio obnoviti suradnju, a u kuloarima se priča da bi navodno i sam Josipović želio biti na listi, iako su nam to jučer iz njegova kruga demantirali. No, potvrdili su da se razgovara sa SDP-om o suradnji i zajedničkom izlasku na izbore u Zagrebu.

- Još je teško pregovarati sa SDP-om jer HNS-om nisu postigli dogovor s, ali Josipović želi sa SDP-om u Zagrebu - kaže izvor blizak Josipoviću.

Premda bi šef SDP-a Bernardić, neslužbeno doznajemo, isto tako želio Josipovića, u stranci ima onih koji na potencijalni povratak ne gledaju blagonaklono.

- Josipović sigurno neće biti na listi za Gradsku skupštinu, pa on je bivši predsjednik, što bi radio u Gradskoj skupštini? Koji da bude na listi, posljednji? Prvi, treći... To ne bi imalo smisla - komentira sugovornik iz vrha SDP-a.

- Hoće li na listi uopće biti SDP-ovaca? Zašto moramo davati mjesta drugima? - pita sugovornik.

Sugovornici bliski Josipoviću tvrde pak da su sve opcije otvorene, ali da pokušavaju naći način da postignu neki dogovor sa SDP-om.

- Nije se lako ni financijski nositi sa svim tim izborima, a Josipović razmišlja i o kandidaturi za predsjedničke izbore - kaže izvor i dodaje da se zapravo čeka da SDP postigne dogovor s HNS-om koji traži navodno čak osam mjesta na listi za zagrebačku Skupštinu pa se postavlja pitanje bi li netko iz Josipovićeve stranke uopće stao na listu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:35