SUČELJAVANJE NA NOVOJ

Josipović: Čekam da me Bandić proglasi silovateljem

Bandić se na kraju sučeljavanja zabunio pa je rekao kako će mu predsjednik Josipović na Pravnom fakultetu skuhati fileke
 Bruno Konjević/CROPIX

Predsjednički kandidat Ivo Josipović nazvao je svojeg protukandidata Milana Bandića licemjerom jer se obrušio na crvenu boju i SDP iako mu je ta stranka "sve dala".

"SDP je Bandiću sve dao, od kandidature za gradonačelnika do posla, no on je napustio stranku jer nije bio njezin kandidat za predsjednika", rekao je Josipović u večerašnjem duelu na Novoj TV.

Bandić je pak ustvrdio kako on nema ništa protiv crvene boje koja je najstarija hrvatska boja. "Ali kada predsjednički kandidat govori kao lider stranke onda to nije dobro, to vodi u podjele na crveno i crno koje Hrvatskoj nikada nisu ništa dobro donijele".

Kada ga je Mislav Bago pitao kako je mogao toliko dugo biti s Bandićem u stranci, dok ga sada napada, Josipović je rekao kako se "s njime nikad nije družio".

Josipović je Bandića optužio da mu vrijeđa obitelj ali i njega samog.

"Iz Bandićevih krugova i stožera o meni pričaju kako mi je otac bio zapovjednik na Golom otoku i ondje tukao ljude, da mi imovina stalno raste. Ljudi koji su mu bliski rekli su mi kako o meni šire priče o silovanju studentica, da sam naplaćivao ispite te da mi je imovina narasla", rekao je Josipović.

"To nije istina. Ja to nisam rekao. Kolega Josipović ima tlapnje i snove. On najbolje sam priča sebi na štetu", odgovorio je Bandić. On je pak odbacio Josipovićeve tvrdnje da se razveo kako bi mogao kupiti drugi društveni stan. "Imali smo problema, ali nisam se razvodio zbog stana. Josipović bi se trebao ispričati mojoj obitelji", uzvratio je zagrebački gradonačelnik.

Josipović smatra da Bandićevo ponašanje odaje čovjeka u panici zbog rezultata anketa koji su vrlo jasni.

Bandić je tražio od Josipovića da nabroji svoju imovinu, a kada je on to učinio, dodao je kako ima dionice u Zlatici, Posmrtnoj pripomoći, Adriatica.netu i tantijeme u ZAMP-u zbog kojega ugostitelji trpe štete. "To je ta nova pravednost za sve“, rekao je nezavisni kandidat.

Josipović je ustvrdio da je to laž i pozvao Bandića da potpišu dokument, pa da potom odstupi onaj kome se dokaže da je u krivu.

SDP-ov kandidat je ponovio tvrdnju Stjepana Mesića da je Ivo Sanader pokušao izvesti puč u HDZ-u kako bi dao podršku Bandiću.

Obojica su podržali odluku Jadranke Kosor da iz stranke izbaci Ivu Sanadera.

Bandić bi poslao vojnike u Irak zbog obaveza prema NATO-u, dok bi se Josipović zalagao da ne idu jer taj rat nije odobrio UN.

Govoreći o podršci Glavaševe stranke Bandić se nije mogao sjetiti njezina imena pa mu je Bago priskočio u pomoć.

Josipović tvrdi da je i dalje protiv Arbitražnog sporazuma, međutim, ističe da će ga kao legalista poštivati jer ga je izglasao Sabor.

Bandić je pak rekao kako je za Arbitražni sporazum, ali ne na uštrb hrvatskog teritorija. Kaže da bi o njemu raspisao referendum.

Josipović ne bi ljetovao na Hvaru poput Mesića već u Baškoj vodi iz koje su mu roditelji. Bandić tvrdi da na ljetovanju ne bi izdržao više od tri sata. "Ja neću tamo ležati tjedan dana i odmarati, ja sam potpuno drugačiji čovjek".

Bandić se na kraju sučeljavanja zabunio pa je rekao kako će mu predsjednik Josipović na Pravnom fakultetu skuhati fileke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 11:00