SLOBODA UBOJICI CURICE

Josipović Rimca ne bi pomilovao, Bandić bez odgovora

Predsjednički kandidat SDP-a ističe kako će instituciju pomilovanja koristiti pod vrlo strogim i kontroliranim uvjetima, a Bandić će slušati što kaže Komisija
 Boris Kovačev/CROPIX

ZAGREB - Neću davati pomilovanje ubojicama, silovateljima, ratnim zločincima te pripadnicima organiziranih kriminalnih skupina - izjavio je danas to predsjednički kandidat Ivo Jospović, prenosi tportal.

Inače po zanimanju pravnik, Josipović ističe kako će instituciju pomilovanja koristiti pod vrlo strogim i kontroliranim uvjetima. Uz to je dodao kako nikada ne bi dao pomilovanje Siniši Rimcu.

S druge strane, njegov protukandidat, Milan bandić, bio je neodređen na pitanje da prokomentira smanjenje kazne za godinu dana Rimcu što je odobrio predsjednik Stjepan Mesić.

- Predsjedničko pomilovanje je akt milosrđa i ja bih pomilovao svakoga koga Komisija za pomilovanja potvrdi, tj. svakoga tko ispuni uvjete Komisije - objasnio je Bandić na svojoj posljednjoj predizbornoj konferenciji za medije.

Podsjetimo, Rimac je osuđen na osam godina zatvora zbog ubojstva srpskih civila u Pakračkoj poljani. Iako je priznao i ubojstvo 12-godišnje Aleksandre zbog proceduralne pogreške za to nije osuđen. Za smrt male Aleksandre te njenih roditelja optuženi su pripadnici postrojbe kojom je zapovijedao Tomislav Merčep.

Za veliki propust u suđenju, javnost i mediji optuživali su Vladimira Šeksa koji se tada nalazio na fukciji državnog tužitelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. svibanj 2024 20:49