OPET BURNO NA PRISAVLJU

KAOS NA HTV-U Sukob Radman - Šoša, urednica Informativnog programa podnijela ostavku

HTV je danas poslijepodne priopćio da je novim vršiteljem dužnosti urednika Informativnog programa HTV-a imenovan Domagoj Novokmet
 Arhiva CROPIX

ZAGREB - Je li zbog skandala s emisijom “Slika Hrvatske - pedofilija kao temelj spolnog odgoja”, u kojoj je urednica Karolina Vidović-Krišto na pristran način obradila temu uvođenja zdravstvenog odgoja u škole, pukla ionako krhka ljubav između Gorana Radmana, glavnog ravnatelja HRT-a, i Deana Šoše, v.d. glavnog urednika HTV-a?

Jer, dok je Šoša u četvrtak, samo četiri dana nakon što je emitirana emisija - u kojoj je urednica, među ostalim, ustvrdila da je spolni i rodni odgoj zapravo seksualno zlostavljanje mladih i djece - odlučio ukinuti “Sliku Hrvatske”, smijenjena Karolina Vidović-Krišto kaže da joj nije jasno zašto je Šoša to napravio te tvrdi da ima podršku ravnatelja Radmana s kojim je prekjučer na sastanku provela tri sata.

Istovremeno, Sanja Mikleušević-Pavić, v.d. urednice Informativnog programa HTV-a, podnijela je ostavku na svoju funkciju. Kako doznajemo, ona je ostavku ponudila v.d. glavnog urednika Deanu Šoši, nezadovoljna načinom na koji je vrh kuće, bez ikakva preciznog plana i programa, ušao u HTV4. HTV je danas poslijepodne priopćio da je novim vršiteljem dužnosti urednika Informativnog programa HTV-a imenovan Domagoj Novokmet.

Šoša je na višesatnom sastanku održanom u četvrtak poslijepodne njezinu ostavku odbio, ali ju je danas, nakon, kako je rekao, prospavane noći, odlučio prihvatiti. Sanja Mikleušević-Pavić na to mu je, kažu, rekla:

- Dobro, dobit ćeš moju ostavku, ali ću svakako istaknuti da si je ti zatražio.

Dobro upućeni kažu da je nagla promjena Šošina stava o ostavci urednice Informativnog programa dio plana prema kojem bi se potkraj siječnja, nakon što Sabor prihvati novi Statut HRT-a, na javni natječaj za mjesto direktora programa javio Domagoj Novokmet, bivši v.d. ravnatelja HRT-a i sadašnji savjetnik ravnatelja Gorana Radmana.

U međuvremenu je Vidović-Krišto, koja kaže da nije dobila službeno objašnjenje zbog čega joj je ukinuta emisija, uputila pismo članovima Programskog vijeća HRT-a u kojem moli da joj se kaže gdje je i kako pogriješila.

“Tražim da emisija, sukladno podršci ravnatelja Radmana, bude integrirana u program HRT4”, piše u dopisu urednice Programskom vijeću, čija je sjednica zakazana za utorak.

Danas je s HRT-a stiglo i priopćenje u kojem se naglašava da će se, nakon Šošine odluke o prestanku proizvodnje emisije “Slika Hrvatske”, teme vezane uz iseljeništvo i Hrvate izvan Hrvatske i dalje obrađivati i emitirati, jače integrirane u postojeće emisije HTV-a, kao i da će se njima nastaviti baviti emisije “Glas domovine”, “Moje rodno mjesto”, “Hrvatska kronika BiH”...

“Istodobno, planirano je poticanje novih projekata o toj tematici na novopokrenutom informativnom kanalu HRT4. Važno je istaći da se HRT nalazi pred temeljitom reorganizacijom. Ona obuhvaća i postavljanje HRT4 na satelit kako bi se iseljenicima ponudila cjelovita informacija o Hrvatskoj”, piše u HTV-ovu priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 17:29