SVE ODLUČENO?

Karamarko će morati napustiti Vladu? Šprajc tvrdi da je Most odlučio glasati za njegov opoziv

 CROPIX

ZAGREB - Most je presudio. Glasat će za smjenu Karamarka - misteriozno je danas objavio voditelj RTL-a Zoran Šprajc na svojem Twitter profilu, bez navođenja ikakvih izvora za tu informaciju.

Ova vijest dolazi nakon što je objavljena najava sutrašnjeg broja Globusa, za koji je zastupnik Mosta Miro Bulj izjavio kako će 'sigurno glasati protiv' ostanka Tomislava Karamarka u Vladi.

- Vlada ne ovisi ni o Karamarku ni o Boži Petrovu, kao što ni Sabor ne ovisi o meni, a s nacionalnim interesima nema pogađanja, oni moraju biti ispred svega. Ponosan sam ako sam uspio zaustaviti poslove koji podsjećaju na Sanaderovo doba, izjavio je Bulj za Globus.

Saborski zastupnik Mosta Maro Kristić također je izjavio kako neće podržati Karamarka ako dođe do glasanja o njegovom opozivu. Prema Krstiću, osim afere s MOL-ovim lobistom, problematična je i njegova podrška projektu Golf na Srđu.

Mostov zastupnik Juro Martinović je, s druge strane, prije nekoliko dana rekao da je zahtjev za opozivom Karamarka pokušaj oporbe za destabiliziranje parlamentarne većine.

- Dio smo parlamentarne većine i nećemo učiniti ništa da to narušimo, rekao je tom prilikom Martinović.

No, već isti dan navečer, Martinovića je demantirala vlastita stranka objavom na službenom Facebook profilu.

- Naš fokus je briga o nacionalnim interesima, a ne osobnim političkim pozicijama. To uključuje promjenu političke kulture i visok stupanj političkog osjećaja za javno dobro, a ne osobni interes, stajalo je u priopćenju.

- Nema "svetih imena", nema pojedinaca čija bi politička pozicija bila važnija od cijele Vlade, a jos manje od dobrobiti Hrvatske. Pojedini zastupnici Mosta iznijeli su osobno stajalište o slučaju Karamarko, a ne stav Mosta koji zasigurno neće biti uvjetovan razmišljanjem o destabiliziranju Vlade nego visokim etičkim principima na kojima je zasnovan Most.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 11:37