PREDSJEDNIK SABORA

Reiner: 'Hrvatska je sekularna država, ali ne smije se smetnuti s uma da su vjernici većina'

Željko Reiner
 Goran Mehkek / EPH

GOSPIĆ - Predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner rekao je u srijedu kako će Sabor zahtjev oporbe da se na dnevni red uvrsti prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja prvom potpredsjedniku Vlade Tomislavu Karamarku "staviti u poslovničkom roku".

Prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja potpredsjedniku Vlade Tomislavu Karamarku s potpisom 39 oporbenih zastupnika predan je Saboru 18. svibnja, te se u skladu s poslovničkim rokom od mjesec dana glasovanje o povjerenju treba održati do 18 lipnja.

Predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner odgovarajući na novinarska pitanja u Gospiću, nakon svečanosti ređenja biskupa Križića nije htio komentirati medijske najave da će zastupnici Mosta glasovati protiv Tomislava Karamarka.

Za biskupovo ređenje Reiner je rekao kako je bilo svečano, te da očekuje da će nastaviti uspješno voditi Gospićko-senjsku biskupiju, jer mu je prethodnik Mile Bogović ostavio dobre temelje.

'Svečan je i važan ovo događaj, jer, kako se i papa Franjo stalno zalaže, potrebno je u društvu jačati milosrđe, sućut i ljubav, jer mislim da u svijetu, pa i u Hrvatskoj danas nema dovoljno ljubavi', rekao je Reiner. Također je rekao da je Hrvatska sekularna, da će takva i ostati, ali da se ne smije smetnuti s uma da se golema većina građana izjasnila vjernicima i da su zlonamjerne interpretacije kako se crkva previše miješa u život države i ljudi koji nisu vjernici.

Bjelodano je da Hrvatska jest sekularna država, ali i da se katolicima kao većinskom stanovništvu i vjernicima drugih kršćanskih religija te islama izjasnio golemi postotak stanovništva, te da se svima njima može pružiti dostojanstvo, što se pokazalo posebno na nedavnoj stotoj obljetnici priznanja islama kao službene religije, rekao je Reiner.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 21:09