BORBA ZA GRADONAČELNIKA

KARAMARKO NAPOKON DONIO ODLUKU Kandidat HDZ-a u Splitu bit će arhitekt Ivanišević!

Split, 050113.U hotelu Atrium u Splitu stranka HDZ uprilicila je humanitarnu veceru na kojoj je lutrijom prikupljeno trideset tisuca kuna kao donacija Samaritancima u Splitu.Na slici: Vjeko Ivanisevic i supruga.Foto: Jadran Babic / CROPIX
 Jadran Babić / CROPIX

Arhitekt Vjeko Ivanišević bit će kandidat HDZ-a za splitskoga gradonačelnika na lokalnom izboru u svibnju. Dogovoreno je to nakon brojnih pregovora tijekom kojih su se u splitskom ogranku stranke doslovce frakcionirali.

Takozvana hercegovačka struja kojom iz Zagreba rukovodi desna ruka predsjednika stranke Tomislava Karamarka , Milijan Brkić, zagovarala je kandidaturu Anđelke Visković, a konkurentska frakcija predvođena predsjednikom gradskog ogranka Petrom Škorićem isticala je patologa dr. Šimuna Anđelinovića kao najizglednijeg kandidata.

- Stoga je kandidiranje Vjeke Ivaniševića zapravo kompromisno rješenje koje nije ni po želji Predsjedništva stranke, ni po volji gradskom ogranku. Anđelinoviću je, pak, obećana potpora u kandidaturi za rektora splitskog sveučilišta, a gubitnik je Visković jer neće biti ni kandidat za zamjenika gradonačelnika - kaže naš izvor u HDZ-u.

Vjeko Ivanišević poznat je kao arhitekt, no u političkim krugovima njegovo ime nije naročito značajno. Stoga u splitskom HDZ-u smatraju da s njime kao kandidatom nemaju realne šanse preuzeti vođenje Splita. No, kaže naš sugovornik iz vrha splitskog HDZ-a, Tomislav Karamarko očito je ocijenio da je mir u ogranku važniji od trenutnog uspjeha na lokalnim izborima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 13:27