BANKE GA PRITISNULE

Kerum potvrdio: Prodajem Marjan, žao mi je, ali takva je situacija! Končar: Marjan je atraktivan projekt, ali nikakva prodaja nije dogovorena

Čini se da su banke pritisle Keruma na povrat 40 milijuna eura kredita za rekonstrukciju Marjana
Split, 240211.U Banovini odrzana tematska sjednica o zastiti park sume Marjan. Na slici: Zeljko Kerum jako zabrinut.Foto: Jadran Babic / CROPIX
 Jadran Babić / CROPIX

RIJEKA – Splitski gradonačelnik Željko Kerum potvrdio je za Dnevnik.hr da planira prodati hotel Marjan, navodeći kako ima mnogo zainteresiranih za hotel u koji je dosad uložio 113 milijuna eura i da je svjestan da prodajom neće dobiti onoliko koliko je on sam dao.

- Ja sam hotel Marjan uzeo prije sedam godina i korektno sam ga platio. Ušao sam sa srcem u cijeli projekt. Žao mi je, ali sada je takva sitacija da ga moram prodati, kazao je Kerum.

Splitski gradonačelnik kaže da će se sada nastaviti baviti osnovnim biznisom - trgovinom.

Za Jutarnji je Danko Končar izjavio da je Hotel Marjan zanimljiv i atraktivan projekt, no da ništa konkretno nije dogovoreno. Končar je potvrdio da se prošlog vikenda susreo s Kerumom u Splitu i obišao gradilište Marjana . Dodao je kako je točno da je inicijativa došla od splitskog gradonačelnika koji mu je ponudio partnerstvo u dovršetku te velike investicije, no tvrdi da se o detaljima nije razgovaralo.

- Moji suradnici upravo analiziraju sve detalje, u prvom redu financijske ali i građevinske i tek nakon toga razmatrat ćemo eventualni oblik partnerstva, kaže Končar.

Iz bankarskih krugova doznajemo da je Hypo banka "pritisnula" Keruma za početak povrata gotovo 40 milijuna eura kredita za rekonstrukciju Marjana, te da odbija prijedlog reprograma duga. Kerum je navodno do kreditnih sredstava pokušao doći i kod drugih banaka, no do sada bez uspjeha, pa očito u bogatom biznismenu s londonskom adresom vidi izlaz iz financijskih problema.

Kerum nije sklon prodaji hotela već samo dijela vlasništva, no krugovi bliski Končaru uvjeravaju nas kako su male šanse da dođe do obostrano prihvatljivog dogovora. Kažu kako će Končar odgovoriti na svaki poziv za susret i razgovor o raznim projektima ali je težak i tvrd pregovarač kojeg nije lako uvući u partnerstvo. Osim toga Končar je trenutno fokusiran na svoje ambiciozne istarske projekte i otklanjanje brojnih birokratskih prepreka koji koče početak radova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 11:06