DEMANTIRAO NAPISE

Komadina: 'Gadarije o meni puštaju slinavci oko Milanovića koji mu se dodvoravaju'

zagreb, 280612.Sabor.Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina odrzao press konferenciju vezano na medijske natpise da zeli iskoristiti bolest predsjednika parlamenta Borisa Sprema i preuzeti njegovo mjesto u Saboru.Na slici: Zlatko KomadinaFoto: Davor Pongracic / CROPIX
 Davor Pongračić / CROPIX

ZAGREB - Nisam lešinar niti sam ikada bio. Nikada ne bih gradio karijeru na nečijoj bolesti - poručio je danas potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina demantirajući još jednom odlučno medijske napise da želi preuzeti funkciju predsjednika Sabora nakon što je Boris Šprem završio u bolnici na liječenju.

Komadina tvrdi kako ništa od toga nije istina, a svojim kolegama koji su takve dezinformacije plasirali u medije poručio je - prestanite s gadarijama i ako mi imate što za poručiti recite mi to u lice. Izrazito oštar bio je potpredsjednik SDP-a prema onima iz svoje stranke koji su takve dezinformacije pustili u medije. Iako nije želio govoriti o imenima Komadina je ipak vrlo jasno naznačio otkuda vjetar puše odnosno tko pušta laži o njemu kojima ga se želi ocrniti.

- Po mom sudu moguće je da se radi o slinavcima oko Zorana Milanovića koji misle da mu čine uslugu blateći mene pa mu se dodovravaju. Ili o kolegama koji nemami petlje reći što ih muči pa mene koriste kao sredstvo za unutastranačke obračune - rekao je Komadina. No, tko su ti kako ih naziva slinavci nije želio precizirati.

- Teško mogu govoriti o imenima. No, napisi protiv mene puštaju se protekle tri, četiri godine u istom tjedniku. Previše je koincidencije da bi bilo slučajno - kaže.

- Imam puno kolega i prijatelja u stranci. Većina su moralni, ali u svakom žitu ima kukolja, pa tako valjda i kod nas – dodaje Komadina. Možda pojedince koji ga žele ocrniti, kaže, Komadina smeta to što ima svoj stav. Razloge onih koji ga ocrnjuju kako bi se dodvorili Milanoviću vidi u tome što misle da će na taj način napredovati.

- Različiti su načini za nečije napredvanje. Zgazi nekoga, stani mu na glavu - naglašava Komadina. Na pitanje znači li to da ga stanački šef ne voli Komadinma odgovara:

- Teško se ovdje može govoriti o ljubavi između dva muškarca. Ali Milanović ima povjerenja u mene, na istom smo tragu i isto mislimo u politici - odgovara. Ne isljučuje mogućnost da sličnih napada iz vlastitih stranačkih redova bude još.

- Ne isključujem nove napade. Nikad ne reci nikad. Ali bolje im je da se okane ćorava posla - poručuje Komadina.

- Potpredsjednik SDP-a svom kolegi Špremu zaželio je brz oporavak i povratak u Sabor , a njemu i obitelji podršku u borbi za zdravlje.

- Treba mu mir i želim mu oporavak i povratak na mjesto predsjednika Sabora - rekao je koji kaže da jako dobro zna kako se to boriti s bolešću jer je isto i sam iskusio.

Leko: Pitajte one koji se tim bave

Znaju li SDP-ovci na koga Komadina misli kad govori o slinavcima. Potpredsjednik Sabora i predsjednik Glavnog odbora SDP-a Josip Leko samo je kratko odgovorio: pitajte one koji se tim bave. Njegov stranački kolega Ivo Jelušić pak tvrdi kako njemu taj termin uopće nije poznat i misli da u SDP-u nema slinavaca.

- A isto tako mislim da je nekorektno da se bilo koga kandidira ili ne kandidira ako on to sam ne želi - kaže Jelušić. Na pitanje ima li unutarstranačkih podmetanja odgovara:

- Ne bih to komentirao, ne bih rekao da je podmetanje, ali da postoji različitih interesa, naravno da postoji, to normalno u svakoj stranci - kaže Jelušić.

Holy: Netko zloban pustio je u medije dezinformacije

Podršku stranačkom kolegi Komadini dala je Mirela Holy. Ona je naime, sigurna da nema istine u tome kako je Komadina pokušao zasjeti u fotelju predsjednika Sabora. No, ne zna tko je takve dezinformacije pustio u medije.

- Ja ne znam tko to radi, ali onaj tko radi je jako zločest i zlonamjeran. Apsolutno sam sigurna da gospodin Komadina nema apsolutno nikakve veze sa tim glasinama - kazala je bivša ministrica zaštite okoliša Mirela Holy na pitanje zna li tko su slinavci koje spominje Zlatko Komadina.

Nije međutim željela komentirati je li i na svojoj koži osjetila stranačka previranja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 08:00