BITKE NA IBLEROVOM

Nije bilo riječi o 'slinavcima': Milanović u korijenu sasjekao svaku raspravu o slučaju Komadina

 Nenad Dugi / CROPIX

NOVO 19:45 - Predsjednik SDP-a Zoran Milanović na današnjoj sjednici Predsjedništva stranke u korijenu je sasjekao svaku raspravu oko slučaja Komadina. Premda se špekuliralo kako će stranački vrh vladajuće stranke na sjednici Predsjedništva otvoriti i raspravu o tome tko je u medije pustio dezinformaciju da Zlatko Komadina želi preuzeti fotelju predsjednika Sabora, odnosno tko su 'slinavci oko Zorana Milanovića', o tome se danas nije raspravljalo.

Milanović je naime, svojom uvodnom riječi jasno dao do znanja da takvu temu ne želi otvarati.

Na početku sjednice predsjednik stranke Milanović je, doznajemo, kolegama rekao kako se ne treba oslanjati na novinarske tračeve te kako SDP u ovom trenutku ima puno pametnijeg posla nego se baviti sam sobom.

Iako nije nikog spomenuo, bilo je jasno kako misli na Komadininu oštru reakciju nakon što su u medije puštene informacije kojima ga se željelo ocrniti.

Komadina je naravno odmah prepoznao o čemu Milanović priča, te se tek jednom rečenicom uključio.

- Napad na mene je bio javan i zato sam ja reagirao javno - rekao je navodno stranačkim kolegama Komadina čime je barem zasad ta tema u SDP-u zatvorena.

I sam Komadina je kasnije novinarima priznao kako su 'SDP i Predsjedništvo SDP-a stava da imaju puno pametnijeg posla nego baviti se sami sobom.'

Još i prije sjednice Predsjedništva Komadina je najavio kako temu o 'slinavcima koji mu podmeću' ne namjerava sam otvarati na sjednici.

No, tom prilikom je također rekao kako ne isključuje mogućnost da to učini netko drugi. Po svemu sudeći upravo je predsjednik SDP-a svojom uvodnom riječi spriječio bilo kakvu raspravu o tome.

No vrh SDP-a nije se bavio niti presudom predsjednikovog strateškog partnera i prvom potpredsjedniku Vlade Radimiru Čačiću. Nitko od članova predsjedništva nije, kako doznajemo, niti jednom riječju spominjao Čačićevu presudu niti je o tome našao potrebu stranačkim kolegama govoriti sam Milanović.

"Nema potrebe da o Čačiću raspravljamo na Predsjedništvu stranke jer smo sve oko njegove presude i daljnje sudbine u vladi iskomunicirali međusobno još protekli tjedan", otkrio nam je jedan ministar, član Predsjedništva.

Predsjedništvo SDP-a tako je današnju sjednicu koja je trajala oko 45 minuta posvetilo razgovorima o tome koje će sve zakonske inicijative ministri do kraja zasjedanja Sabora uputiti u proceduru, a svi su izviješteni i o tome kako teku pregovori sa sindikatima javnih službi.

Budući da je jedan od zakona koji planiraju mijenjati i onaj o lokalnoj samoupravi, u raspravu se kratko uključila i sisačka županica Marina Lovrić Merzel. Mediji su objavili kako će na Predsjedništvu zatražiti napuštanje sisačke organizacije SDP-a, no ona je danas kratko prokomentirala kako je to pogrešno budući da o tim stavovima raspravlja Glavni odbor.

------------------------------------------------------------

17:54 - Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina rekao je danas novinarima kako on na današnjoj sjednici Predsjedništva stranke neće pokrenuti pitanje o tome tko je protiv njega plasirao dezinformaciju kako on želi preuzeti funkciju predsjednika Sabora.

Premda su mediji proteklih dana špekulirali da će sam Komadina na današnjoj sjednici inicirati raspravu o tome on to demantira.

'Ja nisam rekao da ću to staviti na dnevni red već su mediji napisali da će o tome raspravljati Predsjedništvo. Ja sam svoj stav izrekao, a to je da bi se o unutarstranačkim stvarima trebalo raspravljati, ali ja ovo pitanje neću postavljati. Ako će to netko drugi otvoriti to je drugi par rukava', odgovorio je Komadina novinarima na pitanje hoće li pokrenuti rasporavu o dezinformacijama koje su puštene protiv njega, a za koje je optužio 'slinavce oko Zorana Milanovića koji mu se žele dodvoriti kako bi napredovali'.

Komadina nije htio komentirati niti nepravomoćnu presudu protiv Čačića kao niti odgovoriti treba li Čačić dati ostavku.

'To je prije svega pitanje za Čačića, a ako on ne da odgovor onda za predsjednika Vlade koji vodi kadrovsku politiku', kaže komadina.

Riječit nije bio niti oko navoda bivšeg pomoćnika ministrice zaštite okoliša Davora Škrleca koji je priznao da je dao ostavku jer je Čačić na njega vikao.

'Nitko ne daje ostavku zbog vikanja. To su preozbiljna posla da bi se ostavka davala zbog vikanja, bit će da je bilo nešto drugo', kaže Komadina.

A na pitanje smatra li da osim ministara Čačić smjenjuje i pomoćnike Komadina uzvraća: 'Ne smijenjuje Čačić ministre, ljudi svašta pričaju pa i o meni'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. lipanj 2024 08:03