UMJESTO HRT-A PLUS

Korisnici B neta za gledanje Trećeg programa HRT-a moraju platiti dodatnih 39 kuna?!

Svi korisnici B neta za gledanje Trećeg programa HRT -a moraju platiti dodatnih 39 kuna, jer taj program nije uvršten u njihov osnovni paket. Mnogi od nesuđenih gledatelja zbog toga su svoje nezadovoljstvo pokazali na društvenim mrežama.

- Veliki i javni hejt za B net ako je točno da HTV3 ne spada u osnovni paket već prošireni koji se plaća. Hej, to je HTV! Plaćamo pristojbu - piše na Twitteru SDP-ovke Marije Lugarić, zamjenice ministra obrazovanja Željka Jovanovića. Neki korisnici upozoravaju i da je odluka o smještanju HRT-a 3 u prošireni paket protuzakonita. Kako kažu, zajednica korisnika na Facebooku razgovara o pokretanju tužbe HAKOM-u jer stavljanjem tog programa u prošireni paket B net krši zakon, u skladu s kojim je dužan osigurati emitiranje nacionalnih kanala tamo gdje postoji minimalna pokrivenost signalom.

Iz B neta objašnjavaju da je to zato jer je HRT 3 došao na mjesto ugašenog programa HRT Plus koji je bio u proširenom paketu.

- Žao nam je zbog takve poslovne odluke B neta. I nije mi jasno radi čega su tako napravili, jer svi ostali kabelski operateri HRT 3 nude u osnovnom televizijskom paketu usluga. No, svi koji imaju antenu mogu i mimo B neta gledati HRT 3 - kaže Domagoj Novokmet, v. d. ravnatelj HRT-a, dodajući kako će vrijeme pokazati je li ova poslovna politika kabelskog operatera bila ispravna.

O tome će, dakako, prosuditi korisnici usluge. Neki od njih su, poput Marije Lugarić, na čijem Twitteru piše: 'Posljedice nekih poslovnih odluka ipak sama biram', očito su već odlučili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 21:22