BRRRR!

LEDENO NOVOGODIŠNJE JUTRO Najniža temperatura izmjerena u Osijeku -19°C

Osijek, 301214Snijeg koji je za vikend zabijelio cijelu Hrvatsku i spustio temperature ispod nistice ostavio je iza sebe prekrasne i pomalo bajkovite prizore, ali isto tako stvorio probleme u prometu. U prijepodnevnim satima u Osijeku je ponovo poceo padati gusti snijeg a temperatura je oko -6 stupnjeva C. Na fotografiji: Pjesacki most na DraviFoto: Emica Elvedji / CROPIX
 Emica Elvedji / CROPIX

Kao što su meteorolozi najavljivali, novogodišnje jutro 2015. pamtit ćemo po ekstremno niskim temperaturama, javlja DHMZ .

Najniža je zabilježena u Osijeku, gdje je u 7 sati izmjereno -19 Celzijevaca. Smrzavali su se i stanovnici Otočca na -18°C.

U Đakovu je bilo -17 stupnjeva Celzijevih, dok se u Gospiću i Požegi bilo -16°C.

Danas će biti umjereno do pretežno oblačno, a u unutrašnjosti povremeno uz vrlo slab snijeg. Najviše sunčana vremena očekuje se na Jadranu, osobito u Dalmaciji. Vjetar će biti slab, u gorju do umjeren sjeveroistočni.

Na Jadranu će puhati umjerena i jaka, na udare i olujna bura koja će prema kraju dana slabjeti.

Najviša dnevna temperatura očekuje se između -8 i -3, a na Jadranu od 2 do 7 °C.

Na Jadranu će sutra biti pretežno sunčano. U unutrašnjosti djelomice sunčano, mjestimice uz maglu, a krajem dana uz porast naoblake moguć je slab snijeg ili kiša koja se smrzava na tlu.

Jutarnja temperatura kretat će se od -8 do -3, na Jadranu -2 do 3. Najviša dnevna od -1 do 4, a na Jadranu 7 do 12 °C.

Vremenska prognoza za Hrvatsku za 1. siječnja 2015.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 01:59