TOPLINSKI UDAR

LJETO JE SLUŽBENO POČELO! U Splitu dva dana zaredom oboren temperaturni rekord! I danas će biti paklenih 35°C

Split, 190613. U Splitu je u 12h izmjereno 32 stupnjeva Celzijevih. Od vrucine su neki potrazili spas u moru, a ostali posegnuli za napitcima i kremama za suncanje.Na slici: turisti na splitskoj rivi.Foto: Paun Paunovic / CROPIX
 Paun Paunović / CROPIX / CROPIX

Jutros u 7 sati i 4 minute službeno je počelo ljeto.

Kako javlja Državni hidrometeorološki zavod danas će biti pretežno sunčano i vruće. Sredinom dana i poslijepodne u unutrašnjosti slab do umjeren razvoj oblaka. Vjetar uglavnom slab do umjeren jugozapadni, u Dalmaciji zapadni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura većinom između 29 i 35 °C.

Sunčano i vruće bit će i u Zagrebu s najvišom dnevnom temperaturom od 33 do 35 °C.

I sutra će biti pretežno sunčano i vruće. U unutrašnjosti uz umjeren razvoj oblaka mogući su lokalni pljuskovi i grmljavina. na zagrebačkom području sutra poslijepodne, te ponajprije navečer i u noći očekuje se umjeren do jak razvoj oblaka uz mogućnost lokalnih pljuskova i grmljavine. Ne može se isključiti ni olujno nevrijeme. Vjetar većinom slab. Najniža jutarnja temperatura od 19 do 23, najviša dnevna između 31 i 33 °C.

U četvrtak je u Splitu, drugi dan zaredom, oboren dnevni temperaturni maksimum.

Kako piše Crometeo , jučerašnji dan je sa 34.4 °C bio najtopliji 20. lipanj u Splitu u povijesti mjerenja temperatura. Stari je rekord iznosio 34.1 °C, iz 2007. godine.

Ni noć nije donijela preveliko osvježenje, pa je tako u Splitu u 2 sata izmjereno 28 stupnjeva, dok je u Dubrovniku u isto vrijeme bilo toplije za dva stupnja.

Inače, najveća temperatura jučer je izmjerena na Bilogori - 35,9 stupnjeva, a samo desetinka stupnja manje izmjereno je u Slavonskom Brodu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 14:19